Mainos

Rehn vastustaa EU:n liittovaltiokehitystä

Keskustan puheenjohtajaehdokas Olli Rehn haluaisi kehittää EU:n päätöksentekoa vahvistamalla unionin yhteisiä instituutioita.

Keskustan puheenjohtajaehdokas Olli Rehn vastustaa EU:n kehittämistä liittovaltioksi.

Keskustan puheenjohtajaehdokas Olli Rehn pitää parhaana vaihtoehtona EU:n kehittämistä yhteisten instituutioiden pohjalta, mutta ei liittovaltioksi. Rehnin mielestä yhteisöpäätöksenteon vahvistaminen on tarpeen, jotta EU olisi riittävän toimintakykyinen ratkaisujen löytämiseksi yhteisiin eurooppalaisiin ongelmiin.

-Se takaa parhaiten myös pienten maiden vaikutusvallan, paremmin kuin liittovaltio tai hallitustenvälisyys, Rehn katsoi puhuessaan Eurooppa-päivän juhlassa Vaasassa tänään.

Euroopan unionissa käydään keskustelua ns. perustuslaista tai perussopimusten uudistamisesta peruskirjaksi, joka määrittäisi päätöksenteon pelisäännöt ja kansalaisten perusoikeudet. Rehn vierasti tässä yhteydessä käsitettä perustuslaki.

-Nythän ei olla perustamassa mitään uutta valtiota tai edes löyhää liittovaltion esikartanoa, hän huomautti.

Rehnin mielestä EU:n yhteistä päätöksentekoa on vahvistettava niillä alueilla, missä se voi antaa todellista lisäarvoa kansalliseen päätöksentekoon. Tällaisia toiminta-alueita voivat olla esimerkiksi kysymykset, jotka littyvät talouden epävakauteen, orastaviin kriiseihin, kansainväliseen rikollisuuteen ja ympäristön saastumiseen. Sen sijaan on vältettävä kansalaisten holhoamista liian yksityiskohtaisella sääntelyllä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.