Reeta halusi vaihtoehdon Tinderille ja kehitti someen rakkausruletin: "Kyllä tälle näytti olevan tarvetta"

Reeta kyllästyi Tinderissä vallitsevaan pinnallisuuteen, matchien keräilyyn ja kesken keskustelun katoaviin deittikumppaneihin. Hän päätti kehittää Roulette of Love & Lustin korvaajaksi suositulle deittisovellukselle.

Match, viestittely, ihastuminen – ja keskustelukumppanin täydellinen katoaminen. Siinä monille tuttu kokemus deittisovelluksista.

Reeta Rautavirta haluaa enemmän.

– Tinder on niin pinnallinen ja kaikki sitä sen takia vähän haukkuvatkin, hän pohtii puhelimessa.

Koulutukseltaan Reeta on seksuaalikasvattaja. Ammattinsa näkökulmasta hän on pohtinut myös deittisovelluksia. Niissä hän on itsekin viettänyt tunnin jos toisenkin.

– Sovelluksista Tinder on se suurin, siellä siis on eniten käyttäjiä, mutta ei Tinder mielestäni ole ollenkaan paras. Siellä pelataan paljon vain ulkonäöllä ja raflaavilla vitseillä. Ihmisestä ei oikein saa mitään kiinni.

Koska varteenotettavia vaihtoehtoja Tinderille on toistaiseksi vähän, Reeta päätti itse kehittää sellaisen. Syksyllä 2021 hän lanseerasi deittailumahdollisuuden omalla tilillään Instagramissa.

Katso myös: Lauri käytti nettideittipalveluita 10 vuotta ja päätti lopulta kehittää oman Lovena-deittipalvelun.  Juttu jatkuu videon alla.

Lauri käytti nettideittipalveluita 10 vuotta – mitä"Tinder-kulttuuri"tekee parinvalinnalle? 1:53
Mitä "Tinder-kulttuuri" tekee parinvalinnalle?

Roulette of Love & Lust korvaajaksi Tinderille

Jaan teidän deittiprofiilit postauksessa + feedissä. Sitten teistä kiinnostuneet slaidaa DMään.

Niin yksinkertaisesti toimii Reetan keksimä Roulette of Love & Lust.

Osallistuja lähettää Reetalle kuvansa ja muutamia tietoja itsestään. Reeta muokkaa kuvat kuvapohjaan ja julkaisee sitten ilmoituksen tilillään. Pyörää ei siis olla keksimässä uudelleen.

– Sivuni deittiprofiilithan eivät ole yhtään sen syvällisempiä kuin Tinderissä, mutta niistä pääsee ihmisen omalle Instagram-tilille, jossa voi nähdä enemmän vaikkapa hänen harrastuksiaan ja tyyliään. Kuulla ihmisen ääntä ja nähdä hänen ilmeitään, Reeta sanoo.

Kymmenen profiilin idea paisui pikavauhtia

Idea perustuu löyhästi amerikkalaiseen Let's fucking date -tiliin, jonka nimi tarkoittaa suomeksi jotakuinkin nyt v*ttu treffaillaan. Tilillä käydään sokkotreffeillä, joita katsojat saavat seurata. Seuraajia on kymmeniä tuhansia.

Myös Reetan ruletti on todellakin lähtenyt pyörimään.

– Ajattelin kokeilla kerran, jos saisin vaikka kymmenen profiilia julkaistavaksi. Nythän niitä on kymmeniä jo jonossa, ja 30 julkaistunakin. Kyllä tälle näytti olevan tarvetta, Reeta naurahtaa.

– Mielestäni se kertoo, ettei Tinderissä ole enää mitään uutta, ehkä kaivataan sille vaihtoehtoa. Miksi juuri minun profiiliini? Ehkä siksi, että seuraajani ovat aika kiinnostuneita feminismin kysymyksistä ja seksuaalisuudesta yleisemmin. Ehkä seuraajistani siis löytyy heille sopivia, omanlaisia ihmisiä.

"Tinderissä peli on sitä, että kerätään mahdollisimman paljon ihmisiä"

Typistetysti voisi sanoa, että Tinderissä tärkeintä on naama. Jos ulkonäkö ei miellytä, matchia ei synny. Se vaivaa Reetaa.

– Toivoisin, että deittikulttuurissa enemmän kerrottaisiin sitä, mitä hakee. Kerrottaisiin omista arvoista, elämäntyylistä. Ettei oltaisi vain kuvien varassa, hän pohtii.

Toki kuvatkin ovat tärkeintä. Reeta näkisi mieluiten hymyilevät, hyvin valaistut kasvot ympäristössä, joka sekin voisi kertoa omanlaistaan tarinaa ihmisen elämäntyylistä tai harrastuksista.

– Deittiprofiilin kannattaisi kertoa mahdollisimman paljon sinusta ihmisenä. Eihän se tarkoitus ole kerätä mahdollisimman paljon matcheja, vaan löytää muutamia ihmisiä, jotka ovat sopivia juuri sinulle. Tuntuu, että Tinderissä peli on sitä, että kerätään mahdollisimman paljon ihmisiä viestiteltäviksi, mutta eihän deittailu niin kannata. Pitäisi puhutella pienempää määrää ihmisiä, Reeta pohtii.

Katso myös: Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua... Juttu jatkuu videon alla.

Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua 0:53
Kun tapaat kiinnostavan ihmisen, aluksi kaikki sujuu ihanasti: viestittelette ja huumori kukkii. Sitten hän katoaa kuin tuhka tuuleen eikä vastaa enää koskaan...

Ajattele deittailua työnhakuna

Reetan ruletissa ei julkaista kuvia, joissa näytetään keskisormea katsojalle tai poseerataan kalan kanssa. Myös ryhmäkuvat on kielletty, sillä ensivaikutelman saa tehdä vain kerran.

 – Kalastuskuvissa on monille ehkä jotain huumoriarvoakin, mutta koska sellainen on joka toisessa profiilissa, minusta se on jo nähty. Pitäisi olla omaperäisempi. Profiilin pitäisi lähtökohtaisesti mielestäni olla aika positiivinen, antaa itsestä hyvä kuva, Reeta pohtii.

Hän itse ajattelisi deittailua työnhakuna: CV:henkin laitetaan tietynlainen kuva, ja tekstissä markkinoidaan itseään hyvänä tyyppiä.

– Toivoisin samaa deittiprofiileihin. Ettei lyhyttä profiilitekstiä käytettäisi negatiivisuuteen ja niitä muutamia kuvia keskisormiin tai aseisiin. Niitäkin olen nähnyt. Se antaa mielestäni negatiivisen kuvan.

"Eihän töitäkään haeta niin, että CV:ssä lukee 'kysymällä selviää lisää'"

Toinen mörkö on pallon heittäminen toiselle ihmiselle. Moni kirjoittaa profiiliinsa "kysy, mitä haluat tietää" olettaen, että tämän lauseen avulla keskustelujen portit avautuvat. Mutta mitä kysyä ihmiseltä, josta ei tiedä yhtään mitään?

– Eihän töitäkään haeta niin, että CV:ssä lukee "kysymällä selviää lisää". Kyllä itsestään pitää kertoa mahdollisimman tarkasti ja paljon, jotta toisen kiinnostus heräisi, Reeta sanoo.

Katso myös: Pariterapeutti kertoo nettideittailun ongelman: "Nimittäisin jopa epidemiaksi" Juttu jatkuu videon alla.

Pariterapeutti kertoo nettideittailun ongelman:"Nimittäisin jopa epidemiaksi" 1:46
Nettideittailu: onko se aidosti "Sen Oikean etsimistä", vai sittenkin vain pinnallista bisnestä?

Ruletti pyörii jo: "Ensimmäiset matchit ovat niin sanotusti jo tulleet"

Rakkausruletissakin kuvan alla jaetaan vain muutama sananen tekstiä. Lyhytkin tekstipätkä voi tuottaa tuloksia, kunhan tekstin sisältö on kiinnostava ja mietitty.

– Ensimmäiset matchit ovat niin sanotusti jo tulleet, Reeta myhäilee.

– Moni on saanut uusia seuraajia, ja sitten viestejäkin. Uskon, että moni alkaa seuraajaksi ja samalla kerää rohkeutta laittaa viestiä myöhemmin.

Ruletti on Reetan jatkuva projekti. Sen lisäksi hänellä on muitakin deittihaaveita.

– Yritän rakentaa myös jonkin livenä tapahtuvan deittailutapahtuman lähitulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat