Red Bull -talli valmistautunut rangaistuksiin F1-sarjassa – "Emme odota kahdeksanteen kisaan"

Red Bull -tallin moottoritoimittaja Honda on luvannut voimanlähteeseensä pian lisätehoja, kertoo itävaltalaistiimin neuvonantajana toimiva Helmut Marko.

Red Bullin F1-kausi Melbournessa käynnistyi lupaavasti Max Verstappenin kolmossijan myötä. Talli oli suorituskyvyssään selvästi Ferraria parempi, mutta tähtäin on asetettu Mercedeksen tavoittamiseen.

Red Bull arvioi Mercedeksen olevan noin 10-20 hevosvoimaa Hondaa edellä. Marko kertoo japanilaisvalmistajalta kantautuneen tässä asiassa kisaviikonloppuna lupaavia uutisia.

– Melbournessa paikalla ollut johtokunta lupasi meille, että lisää tehoa on tulossa pian. Jos kasvu tehoissa on merkittävää, niin emme aio odottaa kahdeksanteen kisaan. Siinä tapauksessa olemme valmiita ottamaan rangaistuksen kisan starttiin, Marko kommentoi saksalaiselle Auto Motor und Sportille. 

– Tämän jälkeen tehtävämme on kehittää autoa, jotta samme kiinni edellämme olevat. Pakettimme paras osa on Hondan moottori. Meillä on liian vähän downforcea, mikä johtuu viimeisen viiden vuoden aikana vallinneesta suunnittelufilosofiasta, jolloin meidän täytyi aina kompensoida puuttuvaa suorituskykyä, Marko lisäsi.

Yksi F1-kuski saa käyttää kauden aikana yhteensä kolmea moottoria ilman rangaistuksia.


Lue myös:

    Uusimmat