Red Bull -pomolta hyvin erikoisia kommentteja Max Verstappenin toiminnasta

Red Bullin leiri yritti puolustella hollantilaiskuskin Max Verstappenin toimintaa Meksikon GP:n aika-ajojen loppuhetkien tapahtumissa. Verstappen ei hidastanut, kun Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli ajanut rajusti ulos. Lopulta Verstappenia rangaistiin sääntöjen rikkomisesta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tilanteessa Bottas päätyi seinään, kun hän ajoi leveäksi Meksikon radan viimeisen mutkan. Tämän jälkeen paikalle tulivat muun muassa Ferrari-kuskit sekä Red Bullin Verstappen.

Ferrarit hidastivat, Verstappen ei.

– Näin kyllä, että Bottas oli ajanut ulos. Nostinko jalan kaasulta? En, Verstappen totesi ylimielisesti lehdistötilaisuudessa.

Red Bullin leirissä Verstappenin toimintaa puolustettiin hyvin erikoisella tavalla.

– Max oli niin lähellä Bottasta, ettei hänellä ollut aikaa reagoida, Red Bullin neuvonantaja Helmut Markoväitti Auto Motor und Sportille.

– Hänen ohjaimessa ei ollut minkäänlaista viestiä keltaisista lipuista. Kuljettajat katsovat nykyään vain rattejaan ja kuuntelevat kisainsinööriään, Marko jatkoi.

Red Bull -neuvonantajan kommenteilla ei ollut hirveästi tekemistä totuuden kanssa. Verstappen nimittäin tiedosti kolarin, kuten hän itse sanoi.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomarit nojasivat tähän samaan. Tuomareiden mukaan Verstappen olisi voinut reagoida tapahtuneeseen ja hänen olisi pitänyt nostaa jalka kaasulta.

Kun Verstappen ei tehnyt näin, häntä rangaistiin sääntöjen rikkomisesta. 

Lue myös:

    Uusimmat