Red Bull -pomolta hämmentävä paljastus – kertoi seikkaperäiset tiedot Max Verstappenin sopimuksen purkupykälästä

Red Bullin johtoportaassa istuva ja myös neuvonantajan roolissa tallissa vaikuttava Helmut Marko myönsi Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin olleen oikeassa.

Wolff aiheutti pienimuotoista kohua aiemmin, kun hän puhui harvinaisen suoraan kilpailijatallien tähtikuljettajien sopimusasioista. Itävaltalainen totesi, ettei usko Red Bullin Max Verstappenin ja Ferrarin Charles Leclercin pitkien kuskisopimusten olevan niin pitäviä kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää.

Ferrari kertoi viime jouluna kiinnittäneensä Leclercin vuoden 2024 loppuun kestävällä sopimuksella. Verstappenin sopimus on puolestaan voimassa vuoden 2023 loppuun asti.

– Olisin yllättynyt, jos molemmat kuljettajat sitoutuisivat talleihinsa viideksi vuodeksi niin, että he pitäisivät ovet täysin suljettuina muualle, Wolff totesi Auto Motor und Sportille.

Verstappenin sopimuksen purkupykälistä kysyttäessä Red Bull -neuvonantaja Marko vastasi poikkeuksellisen suoraan.

– Niitä on muutamia. Mutta niin kauan kuin meillä on kilpailukykyinen moottori, hänen on pysyttävä meillä, Marko paljasti Auto Motor und Sportille.

Red Bullin nykyinen moottorivalmistaja Honda on toistaiseksi sitoutunut talliin alkavan kauden loppuun saakka. Mikä taho moottorit tulevaisuudessa valmistaakaan, niiden on oltava tarpeeksi tehokkaita pitääkseen Verstappenin kiinni sopimuksessaan.

– Maksimiero meidän moottorin ja kärjen välillä saa olla kaksi kymmenesosasekuntia, Marko kertoi.

Marko totesi saksalaislehdelle odottavansa alkavasta kaudesta menestyksekästä. Hänen mukaansa uudessa autossa vain maali on samaa kuin viime kaudella.

– Tavoitteemme on olla kilpailukykyinen heti alusta lähtien. Adrian Newey (Red Bullin pääsuunnittelija) sai työnsä nopeammin valmiiksi kuin koskaan aiemmin ja kaikki merkit näyttävä hyvältä, Marko summasi.

Silverstonen radalla esitelty Red Bull -auto pääsee tänään keskiviikkona ensimmäistä kertaa irti virallisissa testeissä Katalonian moottoriradalla. Tallilta ensimmäisenä ajovuorossa keskiviikkona on juuri Verstappen. Torstaina uutta autoa testaa puolestaan hollantilaisen tallikaveri Alex Albon.

Lue myös:

    Uusimmat