Red Bull -pomo voimaton rengastilanteen edessä – "Mercedeksen satelliitit eivät tietenkään voi sanoa mitään"

Red Bull -talli ei saa taakseen riittävästi tukea vaatiakseen muutosta F1-sarjan nykyisiin renkaisiin, myöntää itävaltalaistallin neuvonantajana toimiva Helmut Marko.

Marko on aiemmin vihjaillut, että sarjan rengastoimittaja Pirelli olisi suunnitellut renkaansa erityisesti hallitsevan mestaritallin Mercedeksen tarpeisiin. Nyt tallipomo toppuuttelee sanomisiaan.

– Sitä ei voida todistaa, että Mercedes olisi saanut renkaiden spesifikaatiot muita talleja aikaisemmin. Siksi en koskaan menisi väittämään sellaista julkisesti. On myös sanottu, että Pierre Gasly joutuisi Nico Hülkenbergin korvaamaksi, joten vain luoja tietää, mitä kaikkea muuta on sanottu, Marko kertoi Speed Weekille.

Mercedes on Markon näkökannan mukaan kuitenkin ainoa sarjan talleista, joka saa Pirellin nykyiset renkaat toimimaan olosuhteista riippumatta. Itävaltalaistalli ei kuitenkaan saa taakseen riittävästi tukea rengasseosten muuttamiseksi.

– Kyllä, siltä tilanne nyt vaikuttaa. Mercedeksen satelliitit eivät tietenkään voi sanoa mitään. Ja mikä kummallisinta, McLaren on sitä mieltä, ettei renkaista ole heille haittaa. Emme siis saa kasaan muutoksen edellyttämää seitsemää tallia, Marko myönsi.

Pirellin kilpailujohtaja Mario Isola kertoo olevansa pettynyt Markon kommentteihin. Rengaspomo myös kiistää epäilyt siitä, että valmistajan yhteistyö maantieautoissa Mercedeksen kanssa vaikuttaisi millään tapaa kilpailutilanteeseen formulasarjassa.

– Tarjoamme saman datatiedon kaikille talleille samaan aikaan. Jos Mercedekset on varustettu meidän renkaillamme, niin se ei yllätä minua. On meidän tehtävämme myydä huippulaatuisia renkaita huippulaatuisiin autoihin, Isola kommentoi saksalaiselle Bild-sanomalehdelle.

– Tällaisten epäilysten herättäminen ei ole hyvä asia. Urheiluetiketti on tärkein proriteettimme, Isola alleviivasi.

Lue myös:

    Uusimmat