F1-pomo nosti esille karun esimerkin kuninkuusluokan nykytilanteesta

F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn nosti esille sangen irvokkaan esimerkin autourheilun kuninkuusluokan nykyisistä tasoeroista. Osoitus tuli viime viikonlopun Kanadan GP:stä, jossa riitti draamaa.

Brawn puhui ranskalaistallin Renaultin kehitysaskeleista.

– Sunnuntaina heillä oli kaksi kuljettajaa pisteillä. Heillä on ollut vaikeita aikoja, mutta nyt tunnelin päässä näkyi valoja. Silti, ero kolmeen kärkitalliin oli merkittävä, Brawn pohti GPFansin mukaan, jatkaen:

– (Daniel) Ricciardo oli kuudes ja (Nico) Hülkenberg seitsemäs, mutta heidät molemmat ohitettiin kierroksella, F1-pomo puhui rajusta osoituksesta.

Renault-kuskeista Ricciardo räväytti lauantain aika-ajoissa oltuaan peräti neljäs. Sunnuntain kisassa Renault oli kuitenkin pahasti helisemässä erityisesti Mercedes- ja Ferrari-kuskien kanssa.

– Formula 1 -tallien on oltava entistä tiiviimmin yhteistyössä, kun ratkomme vuoden 2021 ja sen jälkeisiä sääntöjä, Brawn vihjasi tuleviin merkittäviin linjauksiin.

F1-sarjaan on kaavailtu merkittäviä sääntömuutoksia Brawnin viittaamalle vuodelle 2021. Tuolloin tarkoituksena on ollut ottaa käyttöön muun muassa budjettikatto. Uusilla linjauksilla on haluttu tasoittaa kuninkuusluokan tasoeroja.

Lue myös:

    Uusimmat