Red Bull-pomo ruoski Oconia kovin sanoin: ”En puhu idioottien kanssa”

Red Bullin moottoriurheilujohtaja Helmut Marko ei tehnyt epäselväksi, että epäili Esteban Oconin kolaroineen Max Verstappenin tahallaan radalta Brasiliassa. Marko teki myös selväksi, että Ocon selvisi aivan liian lievällä rangaistuksella saatuaan vain stop and go -rangaistuksen.

– Kakkoskuljettaja, jolla on sopimus Mercedeksen kanssa, puskee kisan kärkimiehen radalta. Ja sitten hän saa vain kymmenen sekunnin rangaistuksen. En halua kommentoida yhtään enempää, mutta en ole koskaan nähnyt tällaista aiemmin, Marko sanoi Itävallan yleisradioyhtiölle ORF:lle.

Verstappen oli ohittanut Oconin kierroksella. Sen jälkeen Ocon yritti nousta Verstappenin edelle.

– On naurettavaa. Olet kierroksen jäljessä, eikä sinulla ole mitään mahdollisuuksia taistella kärjessä. Se on idioottimaista.


Verstappenin Red Bull-auto vaurioitui, mutta hän kykeni siitä huolimatta ajamaan maaliin toisena. Hän hävisi kisan voittajalle Lewis Hamiltonille vain pari sekuntia.

– Max menetti 50 prosenttia downforcestaan ja pääsi silti lähelle. Mutta fakta oli, että hänen kisansa raunioitui tähän uskomattomaan idioottimaisuuteen. Hän oli niin nopea ja voitto olisi ollut helppo. Harmi juttu. En ymmärrä, Marko harmitteli.

Verstappen kävi tuuppimassa Oconia ja sai väkivaltaisesta käytöksestään FIA:lta yhdyskuntapalvelurangaistuksen. Marko ei aio Oconin kanssa jutella.

– Puhunko Oconin kanssa? En puhu idioottien kanssa, hän täräytti.

 

Lue myös:

    Uusimmat