Ex-mestari kehuu Verstappenin kiehahtelua: "Ei edes motannut"

Vuoden 1997 F1-mestari Jacques Villeneuve pitää Esteban Oconin kolarointia Max Verstappenin autoon nolona. Villeneuven mielestä Verstappen käyttäytyi myös hillitysti, koska ei lyönyt Oconia nyrkillä.

Kisan kärjessä ajanut Verstappen ohitti Oconin kierroksella. Sitten Ocon yllättäen yritti ohittaa Verstappenin. Autot osuivat toisiinsa.

–  Ocon on häpeäksi. Tämä on naurettavaa. Ja tökeröintä on, että kaikkihan näkivät, mitä tapahtui, eikä hän radiossa edes sanonut, että ”anteeksi jätkät, tein väärin”, Villeneuve sanoi Motorsport.com:n mukaan.

– Voit ohittaa kierroksella edellä olevan, mutta se on tehtävä kunnolla. Kärkimiehen kisaa ei voi riskeerata, Villeneuve jatkoi.


Villeneuven mielestä Ocon on epäkypsä kilpa-ajajaksi.  

– Ohitus suoralla ja olet etulinjalla. Se vaikutti vähän taistelulta johtopaikasta. Mutta siitä näki, ettei hänellä ole kilvanajokykyä. Kaikissa hänen viime vuoden onnettomuuksistaan, ovat ne sitten olleet hänen syytään tai eivät, voitte ehkä ajatella syyn olleen hänessä, koska hän ei kyennyt lukemaan kilpailutilanteita kunnolla.

– Eikä hän koskaan opi, koska vika ei ole koskaan hänen. Ei ikinä, Villeneuve jatkoi.

Verstappen kävi kisan jälkeen tuuppimassa Oconia ja sai rangaistukseksi FIA:lta kaksi päivää yhdyskuntapalvelua. Ocon hämmästeli Verstappenin väkivaltaista käytöstä.


Villeneuve ymmärtää Verstappenia.

– Mielestäni Maxin reaktio oli aika hillitty. Hän ei edes motannut.

Formula ykkösten viihdearvollekin moinen teki Villeneuven mielestä hyvää.

– Ja mitä haluamme nähdä? Haluamme nähdä tunteita, haluamme nähdä gladiaattoreita. Oli hyvä nähdä se. Ja toinen oli häntä vielä pidempi!

Villeneuve itse oli vastaavassa välienselvittelyssä vuoden 2001 Kanadan osakilpailussa uhattuaan hirttää Juan Pablo Montoyan puuhun. Siitä voi lukea lisää tästä:  

Lue myös:

    Uusimmat