Red Bull -pomo haukkui Oconin toilailun täysin pystyyn – "Oli onnekas kun selvisi vain tönimisellä"

Max Verstappenin raivo olisi voinut saada kovempiakin fyysisiä mittasuhteita, uskoo Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner. Hän ymmärsi täysin Verstappenin raivostumista Force Indian Esteban Oconille.

Brasilian F1-kisaa johtanut Verstappen ohitti Oconin kierroksella, mutta ranskalaisella oli alla tuoreet renkaat ja hän puristi takaisin Verstappenin rinnalle. Lopulta kaksikko osui toisiinsa ja Verstappen pyörähti. Hän menetti voittonsa Lewis Hamiltonille ja kävi todella kuumana kakkostilansa jälkeen.

– Mielestäni Max oli aika pidättyväinen, Horner sanoi Sky Sportsille, kun häneltä kysyttiin suojattinsa tunteenpurkauksesta.

– Se maksoi hänelle osakilpailuvoiton. Hän ajoi täydestä sydämestään vahingoittuneella autolla. Esteban oli onnekas, kun selvisi tönimisellä, jos olen ihan rehellinen. Tunteet kävivät kuumina, Horner sanoi.

Horner siis ymmärsi täysin Verstappenia, mutta oli kyllä koittanut saada tunteita viilenemään radioyhteydellä.

– Sanoin hänelle jäähdyttelykierroksella, että "pidä itsesi kurissa", koska hän menetti voiton ilman omaa syytään ja se on todella turhauttavaa. Olimme tehneet kaiken oikein, Mercedes oli köysissä ja olimme ohittaneet Ferrarit. Todella turhauttavaa menettää voitto kierroksella ohitettavan takia, Horner sanaili.

Horner lyttäsi Oconin puolustelut

Ocon ja Force India puolustivat tapahtumia sillä, että hän oli juuri käynyt varikolla ja uusien renkaiden myötä kyytiä riitti. Horner ei antanut selitykselle paljoakaan painoarvoa.

– On selvää, että kierroksella ohitettavan ei pidä sekaantua kärkikuskin ajamiseen. On mahdoton käsittää, mitä ihmettä Ocon ajatteli.

– He ovat nopeita suorilla, sen me tiedämme. Mutta miksi ihmeessä hän kisaa johtajaa vastaan? Hän oli kierroksella jäljessä, hänellä ei ollut vauhtia. Hän työnsi autonsa sisämutkaan, siinä ei ollut vain mitään järkeä, Horner purki.

Tallipomo antoi Verstappenille kehut, sillä hän sai vielä Hamiltonia kiinni, vaikka autosta oli Hornerin sanojen mukaan "puolet lattiasta" rikki.

Lue myös:

    Uusimmat