Red Bull -pomo realistisena: Meillä on mahdollisuus voittoon enää yhdellä radalla

Red Bullilla on tältä kaudelta kaksi F1-voittoa Daniel Ricciardon ja yksi Max Verstappenin ajamana. Tallipäällikkö Christian Horner ei valtavasti lisää riemujuhlaa odota, sillä hänen mukaansa "punahärillä" on loppukauden aikana realistinen mahdollisuus voittoon vain yhdessä kisassa.

Viime kisassa korkean downforcen Singaporen radalla Red Bullin Max Verstappen haastoi hyvin Mercedeksen Lewis Hamiltonia ja sijoittui lopulta toiseksi. Downforcea vaaditaan runsaasti myös Meksikossa, jota Horner pitää tallin ainoana realistisena voittosaumana.

Edellisenä vuonna Meksikon kilpailu päättyi juuri Red Bullin Verstappenin voittojuhliin.

– Minusta Meksiko on realistisesti ajateltuna ainoa paukku, joka meillä on normaaleissa oloissa jäljellä, Horner sanoi Motorsport.comin mukaan.

– Toivottavasti voimme saada hiukan lisää palkintopallisijoja ennen kauden päättymistä, tallipamppu lisäsi.

Palkintopallisijoja Red Bullilla on tältä kaudelta kahdeksan: kuusi Verstappenin ja kaksi Ricciardon ajamana. Molemmat Ricciardon podiumsijoista ovat voitot Kiinan ja Monacon kisoista, ja lisäksi Verstappen juhli ykkössijaa Itävallassa.

"Hyvä faneille ja kilpailulle"

Vahvimmin tällä kaudella ovat jyllänneet odotetusti Mercedes ja Ferrari. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff pitäisi kuitenkin hyvänä, jos Red Bull pystyisi sotkemaan kärkipakkaa loppukaudella.

– Se olisi hyvä faneille ja kilpailulle.

– Meksiko on seuraava kisa, jossa heidän pitäisi olla paperilla nopeita, mutta kuka tietää, mitä tapahtuu Sotshissa ja Suzukassa, Wolff sanoi.

Sotshin kisa on ohjelmassa seuraavaksi ensi viikonloppuna. Meksikon GP kaasutellaan lokakuun lopussa.


Juttuun lisätty klo 22.52. Verstappenin Itävallan-voitto.

Lue myös:

    Uusimmat