Red Bull -pomo katuu pahaa virhettään Lewis Hamiltonin suhteen

Red Bullin F1-tallin neuvonantaja Helmut Marko katuu taktista kömmähdystään Lewis Hamiltonin suhteen.

Hamiton ajoi vielä kauden 2012 McLarenilla, mutta vaihtoi Mercedekselle Niki Laudan suostuttelujen jälkeen. Marko oli noina aikoina kannustanut Laudaa hankkimaan Hamiltonin.

Aiemmin Hamilton oli käynyt keskusteluja myös Red Bullin kanssa.

– Lewis oli tyytymätön McLarenilla eikä meillä ollut vapaata paikkaa. Ajattelin, että olisi parempi, jos hän menisi Mercedekselle ja me kannustimme Laudaa vahvasti hankkimaan Lewisin, Marko sanoi Motorsport-Total.com-sivuston mukaan.

Marko ajatteli, että kun heillä ei ollut vapaata, kovan kuskin Hamiltonin pitäminen heikommassa tiimissä (mitä Mercedes vielä tuohon aikaan oli) sopisi Red Bullille.

– McLaren oli vahvin vastustajamme tuohon aikaan. Jälkeenpäin ajatellen olisi ollut paljon parempi, jos hän olisi pysynyt McLarenilla. Nyt voi nähdä, miten joskus voi olla taktisessa mielessä väärässä, Marko totesi.

McLaren ajautui sittemmin pahaan luisuun, kun taas Mercedes on viime vuosina jyllännyt mestaruuksista toiseen. McLarenilla uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden kaudella 2008 voittanut Hamilton on viime vuosina voittanut Mercedeksellä neljä maailmanmestaruutta. Hän johtaa tämän kauden MM-sarjaa 63 pisteen erolla Valtteri Bottakseen ja on vahvasti matkalla seuraavaan titteliinsä.

Lue myös:

    Uusimmat