Red Bull -pomo jakoi paljastuksia tallin kuljettajista – Sebastian Vettelillä riitti kitkaa, Max Verstappen veteli soolona

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner otti kantaa siihen, mitkä sen kuljettajapareista ovat toimineet parhaiten energiajuomayhtiön F1-historian aikana. Red Bullilla on nähty isoja tähtiä kuten Max Verstappen ja Sebastian Vettel. Näillä molemmilla on ollut omat käänteet tallikavereidensa kanssa.

Red Bull aloitti sarjassa kaudella 2005, kun jättimäinen energiajuomayhtiö osti Jaguar-tallin. Red Bullin kovin voittokulkue osui vuosiin 2010–2013, jolloin se voitti neljä valmistajien maailmanmestaruutta putkeen. Samalla Sebastian Vettel oli joka kerta kuljettajien puolella ykkönen.

Red Bull on ollut tällä kaudella F1-sarjan nopein auto. Sen hollantilaistähti Max Verstappen johtaa kuljettajien MM-sarjaa 32 pisteen erolla ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia.

Beoynd the grid -podcastissa Red Bullin tallipäälliköltä Christian Hornerilta kyseltiin, ketkä tallin kuljettajakaksikoista ovat tulleet parhaiten toimeen vuosien saatossa.

– DC (David Coulthard) ja Mark (Webber) muodostivat hyvin harmonisen kaksikon. Mark ja Sebastian (Vettel) taas eivät olleet lainkaan sitä, Horner myönsi suoraan.

Jälkimmäisenä mainitun kaksikon välit tulehtuivat Vettelin mestaruusvuosien aikana. Kaksikko otti muun muassa muutamia kertoja yhteen radalla.

Tallin keskinäisiä kolareita nähtiin myös Max Verstappenilta ja Daniel Ricciardolta.

– Heidän välinsä olivat suurimmalta osin kunnossa. He kisasivat kovaa, mutta he kunnioittivat toisiaan, Horner sanoi Verstappenista ja Ricciardosta.

Red Bull palkkasi tälle kaudelle uudeksi kuljettajakseen Sergio Perezin, joka ajoi voittoon Azerbaidzhanin GP:ssä kesäkuussa. Hornerin mukaan Perez on tuonut talliin toivottuja juttuja.

– Sen jälkeen kun Daniel lähti, meillä oli hyvin nuoria kuljettajia. Max ikään kuin veteli soolona, Horner myöntää.

– Vasta Checon (Perez) tulo muutti asioita.

– Hän (Perez) on hieno joukkuepelaaja. Hän ei tiennyt vielä viime kauden lopussa, että löytääkö hän ollenkaan ajopaikkaa, joten uskon, että hän on erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Hän on tarrannut siihen kiinni molemmilla käsillä, Horner sanoo meksikolaisesta.

Lue myös:

    Uusimmat