F1-pomo lipsautti: Daniel Ricciardo palaa menestystalliin – nyt vireille lähti todella hurja spekulaatio

F1-talli Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko lipsautti uutisen Abu Dhabin GP:n harjoitusten yhteydessä. Marko paljasti Saksan Skyn haastattelussa, että Daniel Ricciardo palaa energiajuomayhtiön palveluksiin.

Ricciardon McLaren-sopimus olisi jatkunut vielä ensi kaudelle. McLaren halusi kuitenkin purkaa sopimuksen Ricciardon heikkojen suoritusten myötä.

33-vuotias australiaainen ei myöskään löytänyt kisakuljettajan paikkaa muista talleista. Täten hän päätti tarttua Red Bullin tarjoukseen.

– Hän on kolmoskuskimme. Meillä on niin paljon sponsoreita ja kaikenlaisia näytösajoja, joihin tarvitsemme kaikista kovimman ja sopivimman nimen, Marko totesi Skylle.

Marko myös vahvisti, että Red Bullin junioriohjelmaan kuuluva Liam Lawson, 20, toimii ensi kaudella AlphaTaurin varakuljettajana.

Mutta onko Ricciardo lopulta vain varakuski? Nyt ilmoille lähti todella hurja spekulaatio.

Ex-F1-kuski Ralf Schumacher väittää, että Red Bull -tähti Max Verstappen haluaisi Ricciardon hänen tallikaverikseen Sergio Perezin tilalle.

– En ole lainkaan varma siitä, että onko Perez enää ensi kaudella heidän riveissään, Schumacher sanoi Motorsport-total.com:n mukaan.

Schumacher viittaa siihen, miten Red Bullin sisäiset välit ovat kiristyneet muun muassa Brasilian GP:n selkkauksen jäljiltä. Perez päästi tuolloin Verstappenin edelleen, jotta tämä olisi voinut tavoitella edessä ajaneita Alpinen Fernando Alonsoa ja Ferrarin Charles Leclerciä. Kun yritys ei onnistunut, Red Bull viestitti, että Verstappenin olisi syytä antaa sijoituksensa takaisin Perezille. Verstappen ei noudattanut käskyä.

Japanissa uransa toisen maailmanmestaruuden varmistanut Verstappen on käynyt kuumana tapaukseen liittyen.

– Uskon, että Ricciardo voi hyvinkin hypätä Perezin tilalle. Tilanne kulisseissa on hyvin tulenherkkä. Uskoisin, että Max haluaa vaihtaa kombinaatiota. Pitää muistaa, että hän määrää Red Bullilla. Koko tallin tulevaisuus on rakennettu hänen ympärilleen aina vuoteen 2028 saakka. Hän on kuitenkin se, joka tuo voittoja tallille. Voisin kuvitella, että hänen sopimukseensa on määrätty kohta, joka antaa hänelle oikeuden päättää, että kuka hänen vierellään ajaa. Uskon, että hän suosii Ricciardoa, Schumacher tykittää.

Ricciardo ajoi edellisen kerran Red Bullilla vuonna 2018. Australialainen jätti tuolloin tallin osaltaan siksi, koska hän tunsi jäävänsä Verstappenin varjoon.

Lue myös:

    Uusimmat