Red Bull -pomo myöntää suoraan: talli menetti F1-sarjan ”parhaan ohittajan”

Ensi kaudella Red Bullin hollantilaiskuljettajan Max Verstappenin tallikaverina toimii Pierre Gasly, joka korvaa energiajuomajätin tallissa Daniel Ricciardon. Sunnuntain Abu Dhabin GP:ssä Red Bull -pomo Christian Horner piti muun muassa kiitospuheenvuoron Ricciardolle, joka ajaa ensi kaudella Renaultilla.

Ylälaidan videolla C Moren F1-selostaja Niki Juusela ja asiantuntija Toni Vilander jakavat havaintoja Pirellin rengastesteistä Abu Dhabista.

Renault-siirto tiesi sitä, että Ricciardon yli kymmenen vuotta kestänyt Red Bull -putki tuli päätökseen.

Australialaiskuljettaja liittyi Red Bullin kuljettajaohjelmaan jo vuonna 2007.

Formula 1:ssä Ricciardo debytoi vuonna 2011 Hispanian ratissa. Kausina 2012-13 Ricciardo oli Toro Rosson puikoissa. Sieltä matka jatkui vuonna 2014 Red Bullille.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner muisteli aikaa, jolloin talli etsi korvaajaa Mark Webberille, joka oli lopettamassa F1-uransa.

Tuolloin Red Bull pyöritteli vaihtoehtoina Ricciardoa, Jean-Eric Vergneä ja Kimi Räikköstä. Näistä Räikkönen päätyi Ferrarille ja Red Bull päätyi valitsemaan Ricciardon.

– Meidän isoin huoli Danielin kohdalla ei ollut hänen vauhtinsa, vaan se, ettemme olleet nähneet häntä kovan kilpa-ajon keskellä, kun hän oli Toro Rossolla.

– Sen jälkeen, kun hän siirtyi Red Bullille, hän ei ole tehnyt muuta kuin ohittanut ja ohittanut. Hänestä on tullut epäilemättä F1-sarjan paras ohittaja, Horner väitti Autosportin mukaan.

Abu Dhabin GP:ssä Horner kiitti lämpimästi Ricciardoa "hyvistä yhteisistä ajoista". 

Hornerin mukaan Ricciardo on ollut ideaali kuljettaja Red Bullille.

– Hänen persoona on istunut mahtavasti brändin sisälle. Hänen energisyys on kerännyt niin paljon kiitosta ja hän on tehnyt mainiota yhteistyötä Maxin kanssa, Horner mietti.

Lue myös:

    Uusimmat