Red Bull -pomo häkeltyi Christian Hornerista tehdystä vuodosta – kuvakaappaukset kiertävät: "Käsissämme on täysi sekasorto"

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin ympärillä kuohuaa Bahrainissa alkavan kauden alla. Torstaina medialle ja F1-väelle vuodetut yksityisviestit kiertävät jo sosiaalisessa mediassa.

Epäasiallisesta käytöksestä aiemmin tutkitun ja keskiviikkona synninpäästön Red Bullilta saaneen tallipäällikön Christian Hornerin tilanne tukaloitui torstaina merkittävästi, kun anonyymi taho lähetti useita satoja yksityisviestejä sisältäneen Google Drive -linkin laajalle joukolle F1-väkeä.

Vuodetut yksityisviestit ovat mitä ilmeisemmin Hornerin ja hänestä sittemmin valituksen tehneen naispuolisen työntekijän välistä kommunikaatiota WhatsAppissa. Osa viesteistä on seksuaalissävytteisiä. Kuvakaappausten aitoudesta ei ole varmuutta.

Red Bullin F1-talli ei ole toistaiseksi halunnut kommentoida vuodettuja viestejä, sillä tallin tiedottajan mukaan se on Hornerin yksityisasia. 

Red Bullin urheilujohtaja Helmut Marko kuitenkin hämmästeli tapahtunutta saksalaislehti Bildille.

– Olen täysin häkeltynyt ja yllättynyt siitä, että dokumentit on vuodettu. En ole itse nähnyt niitä, Marko sanoi saksalaislehdelle Motorsport-Totalin mukaan.

Saksalaislehti Bild on toistaiseksi harvoja suuria julkaisuja, joka on julkaissut otteita vuodetuista yksityisviesteistä. Kuvakaappauksia niistä kuitenkin kiertää jo sosiaalisessa mediassa.

Brasilialaisen F1-toimittajan Julianne Cerasolin mukaan ainakin brittimedialle on ilmoitettu juristien välityksellä, että viestin julkaiseminen johtaisi välittömästi oikeuskanteeseen.

Bahrainissa paikan päällä oleva brittitoimittaja Joe Saward kirjoitti Twitterissä nyt vuodettujen dokumenttien olevan kuitenkin vain osa koko tarinaa.

– No, käsissämme on täysi sekasorto… F1-maailmalle on lähetetty puolet tarinasta. Jos koko juttu tulee julki, siitä tulee todella rumaa, Saward vihjaili.

Moottoriurheilusivusto Motorsport.com uutisoi, että F1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali ja Kansainvälisen autourheiluliiton puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem aikovat keskustella mahdollisista toimenpiteistä Horner-skandaalin suhteen tänä viikonloppuna Bahrainin GP:n yhteydessä.

F1:n säännöt antavat FIA:lle mahdollisuuden reagoida asiaan, jos Hornerin katsotaan aiheuttaneen toiminnallaan vahinkoa sarjan maineelle.

Bahrainissa ajetaan perjantaina aika-ajot kello 18 alkaen. Kauden ensimmäinen F1-osakilpailu ajetaan poikkeuksellisesti jo lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat