Christian Hornerin F1-kollegat nousivat vastarintaan – tiukka viesti FIAn suuntaan: "Meillä ei ole varaa siihen"

Huimaa kuvaa! Huippunopea drone seurasi Max Verstappenia F1-radalla – tähtikuskikin innostui näkemästään 4:16
Huimaa kuvaa! Huippunopea drone seurasi Max Verstappenia F1-radalla – tähtikuskikin innostui näkemästään

McLarenin ja Mercedeksen F1-tallien toimitusjohtajat Zak Brown ja Toto Wolff vaativat Kansainvälistä autoliittoa (FIAa) velvoittamaan Red Bullin yhä parempaan läpinäkyvyyteen F1-tallipäällikköään ja tallin toimitusjohtajaa Christian Horneria koskevassa tutkinnassa.

Red Bullin emoyhtiö tiedotti keskiviikkona, että tallin sisäinen valitus Hornerin toiminnasta on hylätty riippumattoman ja perusteellisen tutkinnan päätteeksi. Eräs Red Bullin naispuolinen työntekijä oli tehnyt valituksen Hornerin epäasiallisesta käytöksestä. Horner itse on kiistänyt kaikki syytökset alusta lähtien.

Red Bullin mukaan tutkintaa koskeva raportti sisältää luottamuksellista tietoa eikä raporttia siksi julkaista.

– Lajia koskevista määräyksistä vastaavalla taholla on mielestäni velvollisuus ja valta lajiamme ja fanejamme kohtaan. Me kaikki olemme tämän lajin lähettiläitä niin radalla kuin sen ulkopuolella, Brown sanoi FIAn järjestämässä lehdistötilaisuudessa torstaina Bahrainissa.

– Heidän (FIAn) täytyy pitää huoli siitä, että asiassa on toimittu heidän suuntaansa täysin läpinäkyvästi, ja siitä, että he tulevat samaan johtopäätökseen kuin minkä Red Bull on esittänyt ja ovat siitä samaa mieltä. Tällä asialla tullaan spekuloimaan aina siihen asti, koska tässä koko prosessissa on paljon kysymyksiä, joihin ei ole vastattu. Mielestäni se ei ole hyväksi lajille.

Hornerin kanssa vuosien varrella kovastikin yhteen ottaneen Wolffin mukaan laji ei voi ottaa sitä riskiä, että asia hoidetaan puolivillaisesti.

– Meillä ei ole varaa siihen, että jätämme asioita epäselviksi ja läpinäkymättömiksi tällaisissa kriittisissä aiheissa. Se johtaa turmioon.

BBC:n tavoittama FIAn edustaja antaa vastoin Brownin ja Wolffin vaatimuksia ymmärtää, että kattojärjestö on tyytyväinen Red Bullin lausuntoon, jossa vakuutetaan tutkinnan olleen perusteellinen.

– Tämä on tallin sisäinen työntekoa koskeva kysymys, FIAn edustaja sanoi BBC:lle.

BBC kuitenkin huomauttaa, että FIAlla on omien sääntöjensä mukaan oikeus viedä lisenssi sellaiselta taholta, joka rikkoo näitä sääntöjä. Lisäksi mainitaan, että FIAn urheilukoodistossa kielletään kaikki sellainen toiminta, joka aiheuttaa "moraalista vahinkoa" joko FIAlle, sen alaisuudessa toimiville tahoille tai yleisesti moottoriurheilulle ja FIAn edistämille arvoille.

Suuri joukko keskeisiä lajivaikuttajia ja toimittajia sai torstaina nimettömän sähköpostin, jossa oli linkki materiaaliin, jonka väitetään olevan Hornerin tapausta koskevaa todistusaineistoa, muun muassa yksityisviestejä. Tämän materiaalin aitoutta ei ole pystytty varmentamaan..

F1-kausi liikkeelle: Max Verstappen taas suosikki – kuljettajarintamalla ainutlaatuinen tilanne 2:16
F1-kausi liikkeelle: Max Verstappen taas suosikki – kuljettajarintamalla ainutlaatuinen tilanne

Lue myös:

    Uusimmat