Red Bull -pomo ei anna Valtteri Bottakselle mitään mahdollisuuksia: "Hamilton osoitti kaapin paikan"

1:02
Valtteri Bottas oli Portugalin GP:ssä varikkokäyntinsä jälkeen aseeton Max Verstappenia vastaan

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko näkee tämän vuoden mestaruuskamppailun käytävän vain Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välillä. Sergio Pérezille ja Valtteri Bottakselle on tarjolla pelkkä statistin rooli.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Steiermarkin GP 25.-27.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.55

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen ja Red Bull juhlivat Espanjan GP:n yhteydessä viisivuotista taivaltaan yhdessä. Toista kauttaan ykkösissä ajanut, vasta 18-vuotias Verstappen nostettiin vuoden 2016 Espanjan GP:hen Red Bullille Daniil Kvjatin tilalle, ja hän otti heti ensimmäisen voittonsa.

Viidessä vuodessa voittoja on tullut kymmenen lisää ja Verstappen on kypsynyt entistä kokonaisvaltaisemmaksi kuljettajaksi, jolla on jo edellytykset ajaa yksittäisten voittojen sijaan koko MM-sarjan voitosta.

– Hän on kypsynyt sekä kuljettajana että ihmisenä niin paljon, että hänellä on voimaa ja hermoja taistella mestaruudesta. Max on valmis mestariksi, Marko sanoo F1 Insiderin haastattelussa.

Kauden kolmena ensimmäisenä GP-viikonloppuna on kuitenkin nähty, että vaikka Verstappenin ajamisessa on nyt vauhdin lisäksi myös malttia, virheitä sattuu edelleen. Hamiltonin ja Mercedeksen kaltaista yhdistelmää vastaan virheet pitäisi pystyä minimoimaan.

– Näimme sen Portuglissa uusintalähdössä, että Hamiltonkin tekee virheitä, mutta hänen virheidensä seuraukset ovat pienemmät – niin kuin Imolassa, missä kyse oli korkeintaan onnesta.

Imolassa Hamilton lipsautti autonsa hiekalle ohittaessaan Williamsin George Russellia kierroksella. Hän putosi yhdeksänneksi, muttan nousi kisan keskeyttämisen ansiosta lopulta toiseksi.

– Yksi asia on kuitenkin varma: Hamilton on entistä kovempi. Hän osaa odottaa mahdollisuuttaan. Maxista taas on sanottava, että hän on temperamenttinen luonne. Tai toisin ilmaistuna kärsimättömämpi. Tämä suosii toisinaan Hamiltonia.

Markon mukaan asiasta on käyty Red Bullin sisällä keskusteluita – myös Verstappenin kanssa.

– Heti kisan jälkeen se ei ole mahdollista, koska hän ei ole vastaanottavainen sellaisille keskusteluille. Mutta kun on selkeästi nähtävissä, että joitain asioita olisi voinut tehdä toisin, hän ymmärtää kyllä.

– Kunnianhimo on osa Red Bull Racingin dna:ta. Olemme intohimoinen talli, jolle taisteleminen ja muiden haastaminen on keskeistä. Maxin kaltainen kuljettaja sopii joukkoon täydellisesti, mutta hänet täytyy kesyttää, jotta voimme taistella mestaruudesta.

Pérezin ja Bottaksen kohdalla Markon tuomio on tyly.

– Viimeisissä kolmessa kisassa on käynyt melko selväksi, että vain Verstappen ja Hamilton voivat taistella mestaruudesta. Pérez yrittää yhä totutella uuteen, mutta hän on koko ajan vahvempi ja vahvempi. Kokonaisuutena häneltä puuttuu pari kymmenystä Maxiin verrattuna.

– Bottas ei ole kovin vahva ratkaisevilla hetkillä, ja hänellä on myös huonoja päiviä, kuten näimme Imolassa. Kisavauhdin osalta näimme Portugalissa, miten Hamilton osoitti hänelle kaapin paikan.

Marko on kuitenkin vakuuttunut siitä, että Red Bull teki oikein palkatessaan Pérezin.

– Hänellä on varaa parantaa, ja hän parantaa koko ajan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja