Lewis Hamilton ja Max Verstappen kommentoivat Red Bullin kuljettajavalintaa: Mercedes-tähti tölväisi samalla Heikki Kovalaista

Lewis Hamilton uskoo, että Red Bull on Mercedekselle entistä kovempi uhka nyt, kun Max Verstappen saa rinnalleen Sergio Pérezin.

Red Bull julkisti Pérezin yksivuotisen sopimuksen perjantaina. Hänelle tilaa teki Alexander Albon, joka nostettiin Red Bullin ykköstalliin kesken kauden 2019 Pierre Gaslyn tilalle.

Ensimmäisellä ja toistaiseksi viimekseksi jääneellä täydellä Red Bull -kaudellaan Albon jäi kauas Verstappenista niin aika-ajoissa kuin kilpailuissa. Verstappen joutui ajamaan kärjessä liian usein yksin Hamiltonia ja Valtteri Bottasta vastaan, ja tämä mahdollisti Mercedekselle strategiapelin pyörittämisen niin, että he hyötyivät kaksi vastaan yksi -asetelmasta.

FIAn palkintogaalassa Pérezin tuoretta Red Bull -sopimusta kommentoinut Hamilton sanoi, että tämän kauden kärkitaistelun asetelma muistutti hänen omaa tilannettaan McLarenilla vuonna 2008.

Hamilton voitti tuolloin ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Ferrarin Felipe Massa taipui vain yhdellä pisteellä ikimuistoisen loppuratkaisun jälkeen. Massan tallikaveri Kimi Räikkönen sijoittui MM-pronssille, ja Ferrari vei valmistajien maailmanmestaruuden.

Hamiltonin tallikaveri Heikki Kovalainen ylsi kauden aikana vain kolme kertaa palkintokorokkeelle ja jäi MM-pisteissä seitsemänneksi.

– Kaikki kunnia Alexanderille, mutta tämän kauden taistelut käytiin minun, Valtterin ja Maxin välillä. Olen ollut kerran samassa asemassa kuin Max. Kun oli McLarenilla, olin tallin ykköskuski ja toinen kuljettajamme ei ollut mukana taistelussa Ferraria vastaan. Ferrari pystyi pelaamaan strategialla ja tekemään asioista meille vaikeita, Hamilton sanoi The Race -sivuston mukaan.

– Tämä tekee Red Bullista entistä vahvemman – erityisesti kun katsoo, miten Sergio suorittaa. Sergio ajoi tänä vuonna uskomattoman hyvin, ja hän ansaitsi paikkansa. Olen todella iloinen, että hän sai mahdollisuuden yhdessä kärkitalleista. Luvassa on jännittäviä taisteluita hänen ja Maxin välillä, ja ne tekevät kaikesta meille yhä vaikeampaa. Meidän täytyy ehdottomasti parantaa, koska emme ole vähään aikaan joutuneet ajamaan kahta kuljettajaa vastaan.

Verstappen on Hamiltonin kanssa samaa mieltä.

– Kyse on siitä, että meillä on toinen kuljettaja, joka pystyy olemaan taistelussa mukana ja antamaan painetta. Kun olimme tällä kaudella kilpailukykyisiä, olin usein ainoa, joka yritti lyödä Mercedestä. Yritin tehdä jotain eri tavalla kuin he, mutta he saivat aina jommallekummalle kuljettajalle oikean strategian, koska pystyivät reagoimaan minun tekemisiini toisella autollaan.

– Toivottavasti Sergio puskee koko tallia eteenpäin. Se pitää minut varpaillani, mikä on aina vain hyvä asia. Toivottavasti saamme heti kauden alkuun aiempaa suorituskykyisemmän auton, jotta voisimme tehdä kaikesta jännittävämpää ja vaikeampaa Mercedekselle.

Verstappen myös myönsi antaneensa Red Bull -johdolle oman mielipiteensä tallin kuljettajatilanteeseen liittyen.

– Oli mielestäni melko selvää läpi vuoden, että Alexilla oli ajoittain aika vaikeaa. Hän on mahtava tyyppi, ja olen iloinen, että hän on yhä osa tallia.

Albon toimii Red Bullin kolmoskuljettajana kaudella 2021.

Lue myös:

    Uusimmat