Red Bull kielsi Sergio Perezia taistelemasta Verstappenia vastaan – meksikolaiskuski kommentoi: "Niin yksinkertaista se on"

Red Bullin Sergio Perezille antama käsky Max Verstappenin päästämisestä suosiolla ohi Azerbaidzhanin F1-kisassa saattoi kuulostaa dramaattiselta tallimääräykseltä, mutta meksikolaiskuski kertoo ymmärtävänsä päätöstä kärkipaikan vaihtamisesta varsin hyvin.

Perez antoi tietä takanaan olleelle Verstappenille Bakun katuratakisan 15. kierroksella. Tässä kohtaa Red Bull pyrki tekemään eroa aiemmin pysähtyneeseen Ferrarin Charles Leclerciin, jonka matka päättyi yllättävään keskeytykseen vain viisi kierrosta myöhemmin.

Red Bull ilmoitti ensin Perezille Verstappenin kierrosajoista, jotka olivat säännöllisesti 0,2–0,3 sekuntia häntä nopeampia. Vaihto tehtiin sopuisasti Bakun pitkällä pääsuoralla.

– Ei taistelua, kisainsinööri huomautti Perezille, kun Verstappen lähti tekemään ohitusta.

Pian kuskit alkoivat huomata kulumaa keskikovissa renkaissaan. Red Bull otti kuskit peräjälkeen varikolle, joten aiemmin virtuaalisen turva-autotilanteen avittamana pysähtynyt Leclerc pääsi livahtamaan taas hetkeksi edelle. Ferrarin moottoririkko vapautti kuitenkin Red Bullin selvään kaksoisjohtoon, jota mikään ei enää uhannut kisan aikana.

Perezilta kysyttiin kisan jälkeen Red Bullin päätöksestä antaa vetovastuu aika-ajossa kolmoseksi jääneelle Verstappenille, mutta meksikolaiskuskilla ei ollut tämän kanssa nokankoputtamista huolimatta siitä, että hän oli tehnyt suuren työn nousemalla kisastartissa Ferrari-kuskin ohi kärkeen.

– Oli selvää, että Max oli vähän nopeampi, joten hän ansaitsi voittonsa. Minulla ei ole ongelmia sen kanssa, niin yksinkertaista se on, Perez kommentoi.

– Se oli tiimiltä oikea päätös. Täällä mitä tahansa voi tapahtua, joten loppujen lopuksi kaksoisvoitto oli mahtava tulos tiimille, hän myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat