Max Verstappenin voittoajoa väritti erikoinen episodi – luottotukija teki röyhkeän tempun Red Bull -pomolle

Tulosruutu: Max Verstappen ylivertaisella tavalla Belgian GP:n voittoon

Red Bullin Max Verstappen ajoi F1:n sunnuntain Belgian GP:n voittoon.

Verstappen oli täysin ylivertainen, kun hän nousi kuudennesta ruudusta ykköseksi ja repäisi yli 22 sekunnin eron kisassa toiseksi tulleeseen Sergio Pereziin (Red Bull).

Verstappenin voittoajoa väritti sangen erikoinen episodi.

Hollantilaiskuski oli pitkällä karkumatkalla muutama kierros ennen loppua. Verstappen tiedusteli kisainsinööriltään Gianpiero Lambiaselta, että voisiko hän pysähtyä vielä kerran, jotta hän voisi tavoitella kisan nopeinta kierrosta tuoreilla renkailla.

Tuossa vaiheessa oli olemassa sauma, että Perez ehtisi hänen edelleen pysähdyksen aikana.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei lämmennyt idealle. Horner paljasti kisan jälkeen, että Verstappenin luottotukija Lambiase teki hänelle sangen röyhkeän tempun.

– Näin, että miten kisa eteni ja yhtäkkiä GP (Lambiase) otti minulta mikin pois ja sanoi, että miksi ei, Horner paljasti Sky Sportsille.

– Olimme napanneet jo ihan tarpeeksi pisteitä viikonlopun aikana. Ensin sprinttivoitto, sitten sijat yksi ja kaksi sunnuntain kisassa. En halunnut vaarantaa mitään kesätauon alla, Horner perusteli päätöstään.

Verstappen ei lopulta tullut varikolle, vaan hän jatkoi radalla.

Kisan nopein kierros meni lopulta Mercedeksen Lewis Hamiltonille, joka teki ylimääräisen pysähdyksen kisan loppuvaiheilla. Hamilton sai täten yhden lisäpisteen.

Lue myös:

    Uusimmat