Ferrari selitti katsojia kummastunutta kuskikikkailun taustoja – ”Muuten vaihtamisesta ei ole hyötyä”

Ferrarin tallimääräykset Barcelonan F1-kisassa saivat katsojat hämmennyksen partaalle. Italialaistalli nimittäin vaihtoi kisan aikana kahdesti kuskiensa sijoituksia tallimääräyksin.

Sebastian Vettel oli Barcelonan kisassa neljäs ja Charles Leclerc viides, kun Red Bullin Max Verstappen sijoittui kolmanneksi Ferrarin kuskien paikkojenvaihtoepisodin takia. 

Vettel putosi heti startissa Verstappenin taakse, kun hän tuhosi renkaansa. Saksalaiskuski joutuikin päästämään Leclercrin edelleen, tämän ollessa nopeampi. 

Ensimmäisten varikkopysähdysten jälkeen Vettel juuttui Leclercin taakse paremmilla renkailla. Ferrari päättikin käskeä monacolaiskuskin päästämään nopeamman Vettelin eteensä ja näin ferrarikuskit vaihtoivat sijoitukset takaisin ennalleen.

Ensimmäisen vaihdon empiminen kummastutti katsojia. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto selitti Autosportin haastattelussa päätöksen taustoja.

– Olemme todistaneet tallina, että yritämme aina optimoida kisojen tuloksia. Olemme vaihtaneet paikkoja aiemminkin, yritimme sitä uudelleen, koska heillä oli erilaiset strategiat siinä vaiheessa kisaa.

– Olisiko meidän pitänyt tehdä se aikaisemmin? Kun tuollaisen päätöksen tekee, pitää olla varma, että takana olevalla kuskilla tarpeeksi vauhtia. Muuten vaihtamisesta ei ole hyötyä, Benetto pyöritteli.  

Vaikka Vettel pääsi Leclercin edelle, kummastutti jälleen Ferrarin aikailu ja empiminen, sillä Vettel juuttui 10 kierroksen ajaksi Leclercin taakse, vaikka oli nopeampi.  

– Charles taisteli kolmannesta sijasta Verstappenin kanssa, koska hänellä oli erilainen taktiikka kovien renkaiden myötä. Olikin tärkeää, ettei hän menetä aikaa tuossa vaiheessa kisaa. Odotimme vain oikeaa hetkeä, enkä ole varma, että olisimme voineet tehdä sitä aikaisemmin, Benetto selitti.


 

Lue myös:

    Uusimmat