Real Madridin tähtipuolustajalla kivinen tie huipulle, ura oli päättyä jo nuorena lääkärin lausuntoon – "Harkitsi jopa amputaatiota"

3:46
Katso Ferland Mendy tarina kokonaisuudessaan videolta.

Real Madridin ranskalaispuolustaja Ferland Mendyn tie maailman huipulle on ollut kivinen. Nuorena koettu vamma oli murskata ammattilaishaaveet lopullisesti.

PSG:n junioriakatemiassa pelanneen Mendyn jalkapalloura sai jo nuorena ikävän käänteen, kun nuori ranskalainen joutui lonkkaleikkaukseen. Lääkärin sanat eivät luvanneet hyvää.

– Koin kovia nuoruusvuosina. Lonkkaan tuli niveltulehdus, joka vaati myöhemmin leikkausta. Leikkauksen jälkeen lääkäri totesi, että urani jalkapalloilijana on ohi. Yhdessä vaiheessa lääkäri harkitsi jopa amputaatiota, Mendy muistelee.

Mendy ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan. Leikkauksen jälkeen pyörätuoliin joutunut nuorukainen taisteli oppiakseen jälleen kävelemään.

– Kun yritin seistä, kaaduin aina. Jaloissa ei ollut voimia, koska en ollut kävellyt tai liikuttanut niitä aikoihin. Moni piti sitä mahdottomana, mutta opin kävelemään uudelleen. Uskoin vielä pelaavani jalkapalloa ja sanoin tekeväni paluun, Mendy sanoo.

Mendy sai tulikasteensa miesten peleissä Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneen Le Havren riveissä. Upeat otteet veivät vasemman laitapuolustajan nopeasti Lyoniin, jossa uran nousukiito jatkoi.

Kaksi vuotta Lyoniin siirtymisen jälkeen Mendy otti jälleen suuren harppauksen urallaan, kun hän siirtyi Real Madridiin. Mendy on kovalla uurastuksellaan noussut maailman huipulle vastoin kaikkia odotuksia.

– Upea suoritus, kun olin jo lähellä lopettaa ja nyt pelaan Real Madridissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja