Entinen ManU-tähti paljastaa joukkuetoverin rasistisen käytöksen – "Onneksi pääsin pois sieltä"

43-vuotias entinen Manchester United -pelaaja Quinton Fortune joutui uransa alkuvaiheessa joukkuetoverinsa rasistisen käytöksen uhriksi.

Eteläafrikkalainen Fortune aloitti ammattilaisuransa Espanjassa, kun hän solmi sopimuksen Atletico Madridin kanssa. Atletico lainasi kuitenkin Fortunen Real Mallorcan riveihin, mutta nuori Fortune ei sopeutunut joukkueeseen lainkaan.

– En ole koskaan puhunut tästä paljon, mutta elämäni alhaisimmat hetket olivat Espanjassa. Ei vain jalkapalloilijana, mutta ihmisenä, Fortune kertoo Sky Sportsin haastattelussa.

Fortune paljastaa joutuneensa Mallorcassa rasismin uhriksi.

– Oma joukkuetoverini herjasi minua rasistisesti harjoituksissa. En tiennyt, mitä tehdä. Olin 17 tai 18, joten en tiennyt kenen puoleen kääntyä. En puhunut kieltä, ja kaiken lisäksi manageri ei kommunikoinut kanssani. Minulla ei ollut tukea. Minut vain käskettiin istumaan kentän laidalle, Fortune kuvailee kokemuksiaan.

Fortune kertoo rukoilleensa päivittäin pääsyä pois seurasta. Uransa alkutaipaleella ollut nuori mies koki olonsa yksinäiseksi. Konkaripelaajan karu kohtelu vaikutti suuresti Fortuneen.

– Olen varma, että monet pelaajat ovat käyneet läpi pahempiakin kokemuksia, mutta minulle tuo oli pohjanoteeraus, koska en voinut kääntyä kenenkään puoleen.

– Tuo pelaaja oli joukkueen konkari, ja hän sanoi kaikkia niitä asioita minulle. Onneksi pääsin pois sieltä, Fortune muistelee.

Fortune edusti urallaan Atletico Madridin lisäksi myös Boltonia ja Bresciaa. Hän edusti maataan myös jalkapallon MM-kisoissa vuonna 2002. Tätä nykyä Fortune toimii apuvalmentajana Manchester Unitedin alle 23-vuotiaiden joukkueessa.

Lue myös:

    Uusimmat