Rayla-koira oli kateissa reilusti yli vuoden – tarina tuo toivoa karkurilemmikkien omistajille: "Jos sinulla ei ole varmuutta, älä anna periksi"

Metsään karannut koira ryntäsi yli vuoden pakomatkan jälkeen omistajansa luo, kun hän kutsui sitä!

Amerikkalaisnainen sai koiransa takaisin pitkän karkumatkan jälkeen. Rayla-koira oli kateissa 16 kuukautta, kertoo Action News Jax -sivusto.

Omistaja joutui lääketieteellisen toimenpiteen vuoksi viemään Raylan hoitoon marraskuussa 2016. Suuri mastiffi karkasi hihnasta ja juoksi metsään.

Alkoi vimmainen etsintä, jossa koira yritettiin saada kiinni, mutta turhaan. Rayla oli kadonnut.

Koiran havainnut vieras perhe ruokki sitä

Lopulta Raylasta saatiin havainto kahdeksan kuukauden kuluttua; se ilmaantui vieraan perheen pihaan. Koira vaikutti menettäneen jalkansa.

Paikalle kutsuttiin asiantuntijoita, mutta hekään eivät saaneet napattua Raylaa.

Koiran havainnut perhe ruokki sitä, ja lopulta sana koirasta kantautui paikallisen eläinpelastajan korviin. Hän sattui tuntemaan Raylan tarinan – ja sen omistajan.

Rayla menetti tassunsa metsästäjän ansaan

Omistaja kutsuttiin paikalle. 16 kuukauden pakomatkan jälkeen Rayla ryntäsi omistajansa luo, kun hän kutsui sitä.

Koira vietiin saamaan hoitoa vammoihinsa. Eläinpelastajat uskovat, että se menetti tassunsa metsästäjän villieläimelle tarkoittamaan ansaan. Koiran jalka piti amputoida. Lisäksi Rayla oli alipainoinen.

Koiran tarinan jakanut Lisabeth Beutler-Gagnon haluaisi sen avulla inspiroida muita lemmikkinsä kadottaneita.

– Rayla selvisi kuin ihmeen kaupalla itsekseen metsässä 16 kuukautta, sen piti löytää kaikki ruoka ja suoja itse, juoda vesilähteistä, joissa on käärmeitä ja alligaattoreita, elää yhdessä villieläinten, kuten kojoottien, kanssa kaksi talvea, kaksi metsästyskautta ja kuuma kesä, trauman vuoksi amputoituneen jalan kanssa, Beutler-Gagnon kuvaa joukkorahoitussivulla, jolla kerättiin varoja koiran hoitamiseksi.

– Jos sinulla ei ole varmuutta siitä, että lemmikkisi on menehtynyt, älä anna periksi.

Nyt Raylalle etsitään tassuproteesia. Jos lahjoitusvaroja jää yli, ne lahjoitetaan Raylaakin auttaneelle pelasusjärjestölle.

***

1:54

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja