Crystal karkasi kopastaan ja aiheutti kaaoksen lentokentällä: "He käyttivät 12 tuntia koiran etsimiseen"

Karkumatkalla ollut koira löytyi yli 80 kilometrin päästä perheen vanhan kodin kuistilta. 1:04
Melkoinen pakoreissu: Karkumatkalla ollut koira löytyi yli 80 kilometrin päästä perheen vanhan kodin kuistilta!

Crystal-niminen koira pani Torontossa sijaitsevan lentokentän sekaisin karattuaan kopastaan. Lentokentän toimintaa kiitellään.

Toronton Pearsonin lentokentällä koettiin melkoinen seisaus, kun karannut koira pisti koko kentän sekaisin. Uuteen kotiinsa matkalla ollut rescue-koira oli karannut kantokopastaan, ja se pakoili kiinniottajia 12 tunnin ajan, kertoo CBC.

Kopan ovi olikin auki, ja koira pääsi karkuun

Crystal-niminen koira laskeutui kentälle 10 tunnin lennon jälkeen syyskuussa 2020. Podenco-rotuisen Crystalin kopan ovi ei kuitenkaan ollut kunnolla kiinni, ja kun matkatavaratilan ovi avautui, koira pääsi karkaamaan ulos.

Koiraa kuljettanut Rhonda Martins joutui hankkimaan turvallisuusluvan voidakseen liikkua lentokentän kiitoradalla.

– Yksi mies ajelutti minua ympäriinsä tunteja, ja alkoi sataa. Satoi niin kovasti. Toivoimme, että koira menisi suojaan, mutta se vain juoksenteli koko ajan, Rhonda kuvailee.

Rhondalla oli mukanaan muitakin koiria, ja hän joutui poistumaan hotellilleen. Lentokentän työntekijät kuitenkin lupasivat jatkaa etsintöjä.

Crystalia etsittiin tuntien ajan

12 tunnin ajan Crystalia yritettiin napata muun muassa kentän villieläintiimin ja turvakameroiden avulla. Kaikki seuraavan aamun lennot myöhästyivät noin tunnin. Rhonda kertookin, ettei voi kiitellä kentän henkilöstöä tarpeeksi.

– He tekivät ilmiömäistä työtä. Tämä ei ollut heidän syynsä, ja he käyttivät 12 tuntia koiran etsimiseen. Koira juoksi, ja henkilöstö oli fantastista, he eivät antaneet periksi, ennen kuin koira löytyi.

Keith sai koiran kiinni. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lopulta uupunut koira ryömi auton alle lepäämään

Crystal pakoili kiinniottotiimiä juosten lentokenttää ristiin rastiin, mutta uupui lopulta.

– Se oli niin väsynyt kaiken tuon jälkeen, että se vain ryömi auton alle ja meni makaamaan, kertoo Keith Everett, joka tavallisesti ajaa lintuja pois kentältä haukkojen avulla.

Keith ryömi lopulta auton alle koiran kanssa ja sai pujotettua kaulapannan sen kaulaan.

"Oli karmeaa odottaa 12 tuntia kuulumisia"

Koirajärjestö Podenco Friends kiittelee myös lentokentän henkilökuntaa ja huomauttaa, että tilanne olisi voinut päättyä koiran ja ihmisten kannalta hyvin huonosti, sillä Crystal seisoi hetkittäin myös käytössä olevilla kiitoradoilla.

– Oli karmeaa odottaa 12 tuntia kuulumisia, mutta kun soitto tuli, että koira on saatu kiinni, helpotuksen tunne oli ylitsevuotavainen. Ja Crystal tyypilliseen podenco-tapaan mietti, mitä tämä kaikki hässäkkä on, ja toisiko joku minulle juustopurilaisen, järjestö sanoo.

Lentokenttä iloitsi onnellisesti päättyneestä jahdista. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Crystal pääsi kotiin

Nyt Crystal on uuden perheensä, Doug ja Karen Balserin, hoivissa.

– Olemme todella helpottuneita ja iloisia saadessamme sen. Se on ihastuttava pieni koira, todella herkkä sielu, Doug kiittelee.

Lue myös:

    Uusimmat