Mainos

Ravivuoden tapahtumia

Yli 500 kilpailupäivää 43 raviradalla takaavat sen, että raveja löytyy jokaiseen makuun – voit valita Finlandia-ajon kansainvälisen ilmapiirin tai vaikkapa Haapajärven maalaishenkiset kesäravit. Jos taas etsit eksotiikkaa, niin suuntaa kesälomallasi maailman pohjoisimmalle raviradalle Kaukoseen!

Ravivuoden 2007 huippuhetkiä

Finlandia-ajo 28.4.

Finlandia-ajo on avoimen luokan lämminveristen EM-osakilpailu, joka ajetaan Vermossa huhti-toukokuussa. Finlandian yhteydessä ajetaan monia muitakin suurkilpailuja, joten ravipäivä on tasoltaan paras mahdollinen.

Kouvolan Kymi GP 16.6.

Suomi on saanut Finlandia-ajon rinnalle toisen EM-osakilpailun, Kouvolan Kymi Grand Prix´n. Vuodesta 1998 järjestetty kilpailu on kovan palkintotasonsa avulla kyennyt tarjoamaan ravikansalle kansainvälisen vertailun kestäviä ravureita sekä kotimaasta että suoraan Euroopan huipulta.

Suur-Hollola-ajo 30.6–1.7.

Lahden Jokimaalla ajettavassa Suur-Hollola-ajossa parhaat Suomessa syntyneet lämminveriset ja suomenhevoset tavoittelevat jättipottia kaksipäiväisissä suurraveissa kesä-heinäkuun vaihteessa.

St. Michel 14.–15.7.

Mikkelin St. Michel on keskikesän kansainvälinen vauhtijuhla. Mikkelin rataa pidetään Euroopan nopeimpana. Vuonna 1993 siellä kirjattiin Suomen ravihistorian ensimmäinen virallinen ME-tulos, kun ori Smooth Blend ohjaksissaan Antti Teivainen ravasi kilometriajan 1.10,9 a. Vuonna 2002 St Michel tarjosi ravikansalle maailman parhaan ravurin Varennen ja uuden 1000 metrin ratojen ME:n 1.09,3a. Vauhtijuhlaan ottaa osaa viikonlopun aikana yli 30 000 katsojaa.

Kuninkuusravit 4.–5.8.

Kuninkuusravit on ylivoimaisesti vanhin suurkilpailumme (perustettu 1924) ja se on myös ravivuoden mittavin yleisötapahtuma. Kuninkuusravit ajetaan joka vuosi eri radalla heinä-elokuun vaihteessa. Kuninkuusraveissa vierailee vuosittain reilut 50 000 katsojaa. Vuonna 2007 Kuninkuusravit ajetaan Kouvolassa.

Derby 4-vuotiaat lämminveriset 1.9.

Suomessa syntyneiden 4-vuotiaiden tärkein ikäluokkalähtö on Vermossa ajettava Suuri Suomalainen Derby. Monista Derbyn voittajista on myöhemmin tullut kansainvälisiä tähtiä. Vuonna 2005 lähdön voitti Passionate Kemp.

Derby 5-vuotiaat suomenhevoset 25.8.

Suomenhevosten Derby 5-vuotiaille Jyväskylän Killerjärvellä. Killerin Derbyn voittajaksi vuonna 2006 selviytyivätFrans ja Juha Utala.

Kriterium 6.10.

3-vuotiaat lämminveriset ja 4-vuotiaat suomenhevoset ovat pääosassa syksyllä Tampereen Teivossa ravattavissa Kriteriumfinaaleissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.