Ravitsemusterapeutti koosti aterian herkkävatsaiselle työpaikkaruokalassa – yllättäviä valintoja!

Ravitsemusterapeutti koosti herkkävatsaisen aterian työpaikkaruokalassa – yllättäviä valintoja! 3:04

Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kävi Maikkarin työpaikkaruokalassa koostamassa lautasmallin mukaisen annoksen ärtyvästä suolesta kärsivälle. Mitä herkkävatsaisen kannattaa valita lounaslinjastosta ja mitä jättää väliin? 

Pääruoaksi lautaselle valikoitui kalaa oliivitahnalla. Lisäksi Reijo Laatikainen otti mukaan perunamuussia, salaatinlehtiä, tomaattia, kurkkua, hieman kaalia, oliiveja ja salaattikastiketta sekä jälkiruoaksi mandariinin ja banaanin. Leiväksi hän valitsi yllättäen vaalean leivän margariinilla.

– Leipien kanssa on oltava aika varovainen. Varsinkin ruisleipä ja täyskuituleipä sisältävät paljon aineita, jotka eivät käy (herkkävatsaiselle). Sen sijaan niin hullulta kuin se ehkä kuulostaakin, tällainen vaalea leipä on oikein herkkävatsaiselle vähän parempi, Laatikainen kertoo.

Miksi sipuli, sienet tai kaali eivät välttämättä sovi herkkävatsaisille? Katso koko video ylhäältä.

Lue myös:

    Uusimmat