Ravintolat voivat jälleen avata ovensa – pahimmilla tautialueilla aukiololle asetettu tiukkoja ehtoja

2:24
Video: Ravintoloita koskevista aukiolorajoituksista väännettiin eduskunnassa viime viikolla.

Ravintolat voivat avata ovensa tänään koko maassa. Pahimmilla koronaepidemia-alueilla ravintolat ovat auki ainoastaan rajoitetusti.

Rajoitusalueella anniskeluravintolat saavat olla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään. Alkoholin tarjoilun täytyy loppua ravintoloissa kello 17.

Anniskeluravintoloissa käytössä on kolmasosa asiakaspaikoista, muissa ravintoloissa paikoista voidaan täyttää puolet.

Tiukat aukiolo- ja anniskelurajoitukset ovat sosiaali- ja terveysministeriön mukaan voimassa Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Muualla maassa ravintolat voivat olla avoinna kello 23:een, ja anniskelu päättyy tuntia aikaisemmin. Anniskeluravintoloissa asiakaspaikoista saa täyttää puolet ja muissa ravintoloissa kolme neljäsosaa.

Niin kutsuttu tanssi- ja laulukielto on voimassa koko maassa. Tämä tarkoittaa, että kaikki ravintola-asiakkaat on ohjattava istumaan paikallaan.

Rajoituksia tarkastellaan seuraavan kerran kahden viikon päästä. Niitä voidaan höllentää, mikäli epidemiatilanne edelleen helpottuu.

Ravintoloiden sisätilat suljettiin suuressa osassa maata 9. maaliskuuta, minkä jälkeen vain noutotuotteiden tilaaminen oli mahdollista. Sulku kesti kuusi viikkoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja