Ravintolat avautuvat Levillä ja Pohjois-Pohjanmaalla perjantaista lähtien

2:19
Ravintola-alalla täyssulkua pidettiin kituuttamista parempana vaihtoehtona.

Ravintolat voivat jälleen avata ovensa asiakkaille perjantaina 9. huhtikuuta alkaen Kittilässä ja Pohjois-Pohjanmaalla, kertoo valtioneuvoston kanslia tiedotteessaan.

Hallitus muutti torstaina ravintoloiden aukioloa koskevaa asetusta siten, että Pohjois-Pohjanmaan maakunta ja Kittilän kunta eivät perjantaista 9. huhtikuuta lähtien kuulu ravintolasulun piiriin. 

Ravintosulku jatkuu Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakunnissa tämän hetkisen tiedon mukaan 18. huhtikuuta saakka.

Lapissa ravintolasulku koski maaliskuun lopulta lähtien vain Kittilän kuntaa, jossa sijaitsee Levin hiihtokeskus. Nyt Kittilä pääsee pois ravintolasulun piiristä ja myös Levillä ravintolat voivat siten avautua asiakkaille perjantaina.

Ravintolasulun perusteena on koronapidemian leviämisen estäminen. 

Hallitus kertoo seuraavansa säännöllisesti tautitilanteen kehittymistä. Jos ravintoloiden sulkeminen ei ole jollakin alueella enää välttämätöntä on hallituksen sallittava ravintoloiden avaaminen asiakkaille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja