Ravintolat suljetaan kolmeksi viikoksi lähes koko Suomessa – näillä viidellä alueella rajoitukset eivät toistaiseksi ole voimassa

1:21
Otetaanko kovat koronatoimet käyttöön liian myöhään? Näin pääministeri Marin itse kommentoi.

Hallitus ilmoitti tänään ehdottavansa ravintoloiden sulkemista väliaikaisesti koronan hillitsemiseksi.

Hallitus on ilmoittaut sillä olevan valmius todeta koko maahan poikkeusolot. Se ehdottaa ravintoloita suljettavaksi poikkeusoloissa 8.–28. maaliskuuta välisenä aikana. Kolmen viikon sulkutilankaan jälkeen ravintoloita ei tulla avaamaan koko Suomessa täysin, pääministeri Sanna Marin kertoi tänään tiedotustilaisuudessa.

Sulkeminen tehtäisiin kaikilla alueilla poislukien koronan perustason alueet. Ruuan ulosmyynti olisi sallittua.

Jos ehdotus toteutuu, ravintolat suljettaisiin koronan leviämisvaiheen ja kiihtymisvaiheen alueilla. Tällä hetkellä leviämisvaiheessa ovat Helsinki, Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Vaasa, Etelä-Karjala, Ahvenanmaa ja Lappi. Kiihtymisvaiheessa ovat Itä-Savo, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Päijät-Häme, Länsi-Pohja, Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Kymenlaakso.

Perustasolla, joihin ravintolarajoitukset eivät ainakaan toistaiseksi vaikuttaisi, on enää viisi aluetta. Nämä alueet ovat Keski-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Kainuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja