Levi on ainoa Lapin laskettelukeskuksista, jossa ravintolat ovat kiinni – nyt Levin pääsiäisturistit suuntaavat syömään Ylläkselle

Lapissa useat ravintoloitsijat huokaisivat helpotuksesta, kun ravintolat saivat aukaista ovensa pääsiäisturisteille. Kittilän Levillä ravintolat pysyvät kiinni, mutta turistit suuntaavat naapurikuntaan.

Useat suomalaiset ovat matkanneet pääsiäisloman viettoon Lapin lumimaisemiin. Monissa laskettelukeskuksissa ravintolat pääsevät palvelemaan asiakkaita poikkeusjärjestelyjä noudattaen.

Lapin maakunnista ainoastaan Kittilä, missä sijaitsee laskettelukeskus Levi, ravintolat pysyvät suljettuina koronatilanteen takia.

Kittilän naapurikunnassa Kolarissa vuorostaan Public House Selvä Pyyn ravintoloitsija Ilkka Poutanen kertoo ensimmäisen viikon olleen varsin kiireinen. Ravintola saa olla auki ilta kymmeneen asti, turvavälejä on noudatettava ja käsidesiä on löydyttävä.

– Sesonki on käynnistynyt oikein mukavasti. Ihmiset ymmärtävät tilanteen ja kasvomaskeja käytetään paljon, Poutanen toteaa MTV Uutisille.

Ravintoloitsija kertookin havainneensa, että Leviltä on saapunut turisteja taksikyydillä syömään ja laskettelemaan Ylläkselle. Asiakkaille ravintolahetki on iso osa lomakokemusta Poutasen mukaan.

– Ihmisille on varmasti tärkeää se loman tunne. Laskettelun jälkeen voi tulla syömään tai ostamaan virvokkeita.

Leviltä saapuvien joukossa on ollut ravintoloitsijan mukaan myös iltaelämää etsineitä. Lapin yökerhot ja karaokebaarit eivät kuitenkaan tänä keväänä ota vastaan bilettäjiä.

– Ei meillä (Ylläksellä) ole ollut koskaan sellaista biletarjontaa kuin mitä Levillä, Poutanen tuumaa.

5:03
Katso myös video: Näin Lapin infektioylilääkäri arvioi tilannetta 15.3.: "Pääsiäislomasta saattaa tulla koronalinko Levillä"

Toisenlainen pääsiäinen

Vaikka sesonki ei ole yhtä vilkas kuin ennen koronapandemian alkua, Poutanen pitää tilannetta kohtalaisen hyvänä. Tilauksista arviolta puolet myydään noutoruokana.

– Vaikka nämä ravintolarajoitukset ovat olleet kovat, niin olen ymmärtänyt rajoitusten tarpeellisuuden.

Ravintoloitsija toivookin, että loppukesästä tai alkusyksystä tilanne normalisoituisi.

– Kyllä tämä on ollut pitkä vuosi, kun on pitänyt miettiä omaa liiketoimintaa. Jos voi puhua tällaisesta koronaväsymyksestä, niin sellaista on havaittavissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja