Matkailusesonki alkaa, Lappiin uudet ravintolarajoitukset: Alkoholin myyntiä ja asiakaspaikkoja rajoitetaan

Tämä sinun on nähtävä! Lappilainen valokuvaaja ikuisti taitoluistelijan luistelua Suomen muotoisen järven jäällä 1:26
MTV Uutiset Live: Lappilainen valokuvaaja ikuisti taitoluistelijan Suomen muotoisen järven jäällä.

Koko Lapin maakunnassa tulevat voimaan ravintoloiden asiakaspaikkoja, aukioloa ja anniskeluaikaa koskevat rajoitukset, valtioneuvosto päätti torstaina. Rajoitukset ovat samat kuin kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla, vaikka Lapin sairaanhoitopiiri on koronaepidemian perustasolla.

Syynä tähän on se, että matkailusesongin myötä Lappiin saapuu joulun ja uudenvuoden aikoihin kymmeniätuhansia matkailijoita muualta Suomesta erityisesti kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilta. Päätöksen mukaan Lapin matkailualan toimijat ovat ilmoittaneet, että alueen yrityksiin on tehty joulun ja uudenvuoden ajalle noin 35 000 varausta, joiden pituudet ja matkailijoiden määrät vaihtelevat.

Myös Lapin maakuntaan kuuluva Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian kiihtymisvaiheessa.

Rajoitukset astuvat voimaan lauantain ja sunnuntain välisenä keskiyönä. Alkoholijuomia saa Lapin ravintoloissa jatkossa ostaa kello 7–22, ja asiakaspaikat rajoitetaan puoleen normaaleista baarien ja pubien kaltaisissa ravintoloissa, joissa alkoholin myynti on päätoimintaa.

Muissa ravintoloissa asiakaspaikoista saa olla käytössä kolme neljäsosaa.

Samat rajoitukset tulevat lauantaina voimaan myös Pohjois-Karjalan maakunnassa ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä. Entiset rajoitukset pysyvät voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa.

Leviämisvaiheen alueiden rajoitukset pysyvät samoina

Varsinais-Suomen maakunnan valtioneuvosto katsoo siirtyneen epidemian leviämisvaiheeseen, ja siinä ovat yhä Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Kymenlaakso ja Pohjois-Pohjanmaa.

Näillä alueilla alkoholia ei saa myydä kello kymmenen jälkeen illalla, ja asiakaspaikkoja on rajattu samalla tavalla kuin kiihtymisvaiheen alueilla.

Epidemian perustasolla ovat Pohjois-Savon ja Ahvenanmaan maakunnat ja Itä-Savon sairaanhoitopiiri.

Eri alueilla on tautitilanteesta riippuen myös erilaisia rajoituksia ravintoloiden aukioloajoissa.

Lue myös:

    Uusimmat