Rautakorpi kehaisi Tapparan kypsyyttä

Tapparan ja Kärppien jääkiekon SM-finaalisarjassa runkosarjassa paremmin sijoittuneen yllä näkyy leijuvan kirous.

Tappara voitti runkosarjan kaudella 1980-81, mutta finaalikohtaamisissa Kärpät jyräsi mestaruuteen. Tappara taas kukisti runkosarjassa heikommin sijoittuneen oikeudella Kärpät SM-loppuotteluissa 1987 ja 2003.

Nyt runkosarjakakkonen Tappara näyttää kylvettävän runkosarjavoittaja Kärpät taistelussa Suomen mestaruudesta.

Kärpät saa syyttää osin itseään. Se on omassa erinomaisuudessaan sortumassa näpertelyyn.

- Ensimmäisessä erässä hyvät maalipaikat olivat meille 3-0. Meidän pitää saada kiekot maaliin, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi ja sadatteli joukkueensa kehnoa viimeistelyä.

Tappara on ollut ratkaisevilla hetkillä kurinalaisempi. Se on kuitannut Kärppien johdon monta kertaa ripeästi, kun vastustaja on vielä leijunut maalinsa lumoissa.

- Hetkellisesti menee tunteiden puolelle, mutta kyllä tämä oli kypsää peliä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kehui pelaajiaan.

Viime kaudella Tapparan oli tyytyminen Ässien hurmoksen edessä hopeaan. Joukkueessa jokainen näyttää ottaneen hävityistä finaaleista opikseen.

Tappara-vahti Juha Metsolalle koppi näyttää tarttuvan finaalisarjan loppuun saakka. Viime keväänä hän jäi kaksintaistelussa Ässien Antti Raantaa vastaan toiseksi.

Kärpillä on ollut Tappara-finaalisarjassa inhottavia sattumia. Esimerkistä käy, että maanantain pelin Tapparalle ratkaissut tshekkihyökkääjä Tomas Plihal pelasi viime kaudella Kärpissä.

- Maalini oli onnekas, Plihal koetti hämillisesti peittää onneaan.

Lue myös:

    Uusimmat