Mainos

"Ratkaisu liialle työnteolle ei ole tehdä vähemmän töitä” – tässäkö työssä viihtymisen salaisuus?

Amerikkalaisfilosofin mukaan liika työnteko vaatii ajatusmaailman muutosta – ei ainoastaan työtuntien vähentämistä.

Tänä päivänä työn ja vapaa-ajan raja on yhä häilyvämpi. Moni vie työtaakkaansa kotiin pitkän päivän jälkeen tai vähintäänkin tarkastaa sähköpostiviestinsä työajan ulkopuolella.

Vaikka työstään nauttisi kuinka paljon, on liika kuitenkin aina liikaa. Lopulta vastaan voi tulla totaalinen uupuminen tai vähintään työn mielekkyyden menettäminen.

Filosofi Andrew Taggart toteaa Quartzissa julkaistussa artikkelissa, että liika välittäminen työstään aiheuttaa meille tarpeetonta kärsimystä. Taggart puhuu työkseen yritysten henkilöstölle työssä viihtymisestä. Taggartin mukaan ihmiset olettavat, että heidän pitäisi välittää työstään todella paljon, koska työ antaa heille niin paljon.

– Mielestäni tämä on vahingollinen perusta elämällemme. Ratkaisu liialle työnteolle ei ole tehdä vähemmän töitä, vaan välittää työstä vähemmän, Taggart kirjoittaa.

Työ on kuitenkin monelle hyvin tärkeää ja merkityksellistä, vaikka olisikin samalla uuvuttavaa. Kuinka työstään voisikaan välittää vähemmän?

Taggartin näkemyksen mukaan ei tulisi ajatella, että välittää työstään vähemmän, vaan ajatella, että välittää muista asioista enemmän. Näitä tekijöitä löytyy tai löytää jokaisen elämästä.

– Kun välitämme vähemmän työstämme, avaamme oven muista asioista välittämiselle.

Taggart kehottaa aloittamaan työhön liittyvistä käsityksistä luopumisesta. Moni liittää työhönsä varsin pinttyneitä näkemyksiä siitä, mihin esimerkiksi työssään ajattelee etenevänsä. Menestykseen liitetään usein jatkuvia vaatimuksia, jotka vain kasvavat ajan myötä suuremmiksi.

– Jos työssä menestyminen tuo liian usein mukanaan onnettomuutta, kannattaisiko menestystä arvostaa hieman vähemmän?

Lähde: Guartz

***

1:02

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.