Mainos

Rata selvittää UPM:n tarjouksen

Rahoitustarkastus selvittää ainakin sitä, miksi UPM vitkasteli Metsä-Botnian osakkeita koskevan tarjouksensa julkistamisessa.

Rahoitustarkastus Rata aikoo selvittää, liittyykö metsäyhtiö UPM:n tarjoukseen selluyhtiö Metsä-Botnian osakkeista M-realille epäselvyyksiä.

Sanomalehti Keskisuomalainen kertoo, että Rata selvittää ainakin sitä, miksi UPM vitkasteli tarjouksensa julkistamisessa. Tarjouskirje annettiin M-realille viikkoa ennen kuin siitä kerrottiin julkisuuteen.

Toinen Keskisuomalaisen mukaan kysymyksiä aiheuttanut seikka on se, miksi UPM ei kertonut julkisuuteen, että sen tarjous sisältää niin sanotun preemion enemmistöön oikeuttavasta määräysvallasta Botniassa. Kaupan jälkeen UPM:n omistus Botniasta ylittäisi 50 prosenttia.

Tällä haavaa UPM omistaa selluyhtiöstä 47 prosenttia, M-real 39 ja Metsäliitto Osuuskunta 14 prosenttia.

Selvityksen perusteella Rata joko jättää asian sikseen tai aloittaa varsinaisen tutkinnan.

UPM julkisti torstaina 9. marraskuuta tarjouksen, jonka mukaan se olisi valmis ostamaan 15 prosenttia Metsä-Botniasta M-realilta 500 miljoonalla eurolla. Tarjouskirje oli päivätty jo torstaille 2. marraskuuta. Tiedolla oli Keskisuomalaisen mukaan vaikutusta M-realin pörssikurssiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.