Rasmus Ristolainen on kyllästynyt häviämään: paalutti kovaa tekstiä omasta tulevaisuudestaan

3:44
Buffalo Sabres sivusi NHL:n tappioputkiennätystä häviämällä tällä kaudella 18 peliä peräjälkeen. Historiallinen putki katkesi huhtikuun alussa tällä komealla voitolla Philadelphia Flyersistä.

NHL:n runkosarja saadaan pakettiin myöhemmin tällä viikolla. Rasmus Ristolainen ja hänen edustamansa Buffalo Sabres eivät tänäkään keväänä ole mukana pudotuspeleissä. Rämpiminen alkaa riittää Ristolaiselle.

Buffalon osalta runkosarja ja samalla koko kausi on jo paketissa. Joukkue jäi koko NHL:n viimeiseksi kerättyään 56 runkosarjapelissä 37 pistettä, kun pudotuspelipaikkaan olisi vaadittu lähes kaksinkertainen pistepotti.

Tilanne ei ole Buffalossa millään tavalla uusi.

Ristolainen varattiin Buffaloon kesällä 2013 numerolla kahdeksan, ja hän debytoi NHL:ssä heti seuraavana syksynä. Buffalo on kerännyt Ristolaisen NHL-uran aikana ylivoimaisesti vähiten pisteitä koko NHL:ssä, kun kaudella 2017–2018 mukaan liittynyt Vegas Golden Knights jätetään pois laskuista. Toiseksi vähiten pisteitä keränneellä Arizona Coyotesilla on kahdeksalta viime kaudelta koossa 69 pistettä Buffaloa enemmän.

Buffalon viimeisin pudotuspelipaikka on kymmenen vuoden takaa, keväältä 2011.

Ristolaisella, 26, on yksi vuosi jäljellä vuonna 2016 solmitusta kuusivuotisesta sopimuksesta, jonka kokonaisarvo on 32,4 miljoonaa dollaria. Hän on kertonut Buffalon GM:lle, ettei hänellä ole enää kiinnostusta lähteä mukaan uudelleenrakennusprojektiin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Ristolainen haluaa lähteä Buffalosta viimeistään vuoden päästä, kun sopimus umpeutuu.

– En voi lähteä mukaan taas yhteen uudelleenrakennukseen tai odottaa vuosia. Meidän täytyy päästä pudotuspeleihin ensi vuonna. Pelaan pudotuspelejä joko täällä tai toivottavasti jossain muualla, Ristolainen täräytti The Fourth Period -sivuston mukaan.

Ristolainen on ollut jo pitkään mukana siirtospekulaatioissa. Hänen sopimuksessaan ei ole minkäänlaista siirron estävää pykälää.

– Jos minut kaupataan, se on minulle täysin ok.

– Sopimuksessani on yksi vuosi jäljellä. Jos mitään ei tapahdu, palaan tänne ja teen kaikkeni auttaakseni joukkuetta.

Ristolainen on saanut Buffalossa vastuuta mielin määrin. Hän on ollut viime vuosina yksi eniten peliaikaa saaneista pelaajista koko NHL:ssä.

Ristolaisen plus-miinuslukema on sen sijaan koko NHL:n huonoin – ylivoimaisesti – kun huomioon otetaan hänen koko NHL-uransa. Kahdeksan kauden yhteissaldo on -163, kun toisena olevan Oliver Ekamn-Larssonin vastaava lukema on -117.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja