Raskaana ollut Paige päätti lykätä koronarokotetta, mutta sairastuikin sitten – tämä oli naisen viimeinen viesti lähipiirille

Amerikkalaisäiti kuoli koronaan – ei ehtinyt pitää vastaysyntynyttä vauvaansa sylissään 2:06
Teksasilainen Paige menehtyi ennen kuin ehti pitää vastasyntynyttä tytärtään sylissään. Nyt Paigen äiti jakaa tyttärensöä viimeiseksi jääneen viestin muille.

Teksasilainen Paige menehtyi ennen kuin ehti pitää vastasyntynyttä tytärtään sylissään. Nyt Paigen äiti jakaa tyttärensä viimeiseksi jääneen viestin muille.

Kun teksasilainen Paige vasta odotti kuopustaan Celesteä, koronarokote tuli puheeksi hänen äitinsä kanssa.

– Kyselin häneltä, oletko puhunut lääkärin kanssa rokotteen ottamisesta. Hän sanoi "ei, äiti, aion odottaa, kunnes vauva syntyy", äiti Robin Zinsou kuvailee.

Teksasin Fort Worthissa asuva Robin menetti tyttärensä koronavirukselle. Tämä jätti jälkeensä paitsi vastasyntyneen vauvansa, myös 2,5-vuotiaan Joanna-tyttären.

– Tämä on ollut hyvin vaikeaa, Robin myöntää.

– Paige oli kaikkien juhlien keskipiste. Hänellä oli valtava hymy, valtava persoonallisuus. Hän rakasti olla äiti.

Katso myös: Sairaanhoitajaliitto: "Katastrofaalinen tilanne suoraan sanottuna" Juttu jatkuu videon alla.

Kesän koronapiikin vuoksi jopa terveyskeskuksia on jouduttu sulkemaan – Sairaanhoitajaliitto:"Katastrofaalinen tilanne suoraan sanottuna" 3:12
Kesän koronapiikin vuoksi jopa terveyskeskuksia on jouduttu sulkemaan.

Sairastui ennen vauvan syntymää

Celesten laskettu aika olisi ollut heinäkuun 2021 lopussa, mutta Paige sai jo 24. päivä tietää sairastuneensa koronavirukseen. Vain päiviä myöhemmin Yhdysvaltain tautikeskus alkoi suositella koronarokotetta myös raskaana oleville.

Suomessakin THL suosittelee koronarokotetta kaikille raskaana oleville.

Aluksi Paigella oli vain yskää. Lopulta oireet pahenivat niin, että hän joutui sairaalaan. Pikkuinen Celeste syntyi hätäsektiolla.

Ei ehtinyt pitää Celesteä sylissään

Eristykseen joutunut Paige ehti tointua kokemastaan sen verran, että jutteli kuopukselleen videopuhelun kautta.

– Hän tekstasi minulle todeten "äiti, toivon, että olisin ottanut rokotteen", Robin kuvaa.

Paige kuitenkin menehtyi koronavirustartuntaan liittyvien komplikaatioiden vuoksi elokuussa. Hän ei koskaan ehtinyt pitää Celesteä sylissään.

"Se oli Paigen viimeinen viesti"

Päiviä ennen kuolemaansa Paige myös lähetteli perheelleen ja ystävilleen viestejä, joissa kehotti heitä hankkimaan rokotuksen.

– Jos et halua tehdä sitä itsesi vuoksi, tee se rakkaidesi vuoksi. Ole kiltti. Se oli Paigen viimeinen viesti, Robin kuvaa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat