Sally luuli kärsivänsä kovista vatsakrampeista – ensihoitajan ilmoitus loksautti leuat

Parikymppinen Sally tajusi olevansa raskaana vasta, kun synnytys käynnistyi. Nuoren naisen yllätysraskaudesta kertoo muun muassa Mirror.

23-vuotiaan brittiläisen Sally Smithin elämä muuttui kertaheitolla viime keväänä, kun hän sai yllättäen tietää olevansa raskaana. 

Vatsakrampit olivatkin supistuksia

10. maaliskuuta 2020 noin kello kymmenen aikaan Sally heräsi siihen, että vatsa kramppasi. Hän soitti siskolleen, joka tuli hänen luokseen.

Sisko pohti, helpottaisiko kylpy Sallyn oloa. 

– Luulen, että tuolla hetkellä minulta meni lapsivesi.

Sisko soitti hänelle ambulanssin. Ensihoitajien tultua selvisi jotain ällistyttävää: Sally oli raskaana ja synnytys oli käynnistynyt. 

– Ensihoitaja tuli sisään. Makasin lattialla. Hän totesi minulle, että "me näemme lapsen pään, joten olet todellakin saamassa kohta lapsen".

Sillä hetkellä Sally reagoi uutiseen hyvin rauhallisesti. Hän ei pystynyt ajattelemaan muuta kuin kipua.

Synnytys sairaalan parkkipaikalla

Sallya lähdettiin kiidättämään sairaalaan. Kaikki tapahtui kuitenkin niin nopeasti, että Sally päätyi synnyttämään sairaalan parkkipaikalla.

Synnytys kesti kolmesta neljään tuntia. Kello 13.50 syntyi terve poikavauva, joka sai nimekseen Gabe. Gabe painoi syntyessään 2,353 kiloa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tuo oli surrealistisin asia ikinä, Sally muistelee.

– En varmaan koe enää koskaan mitään yhtä hullua.

Nyt Gabe on vuoden ikäinen. Sally kuvailee pienokaistaan iloiseksi ja reippaaksi veitikaksi.

Ehkäisy käytössä

Sally kertoo käyttäneensä ehkäisyä. Kuukautiset olivat tulleet ajallaan eikä hänen vaatekokonsa ollut muuttunut.

Sally työskentelee yökerhossa. Hän oli ollut töissä ja toisinaan juhlimassa yhteensä viisillä eri festivaaleilla raskausaikanaan.

– Jos join alkoholia after workeilla, tulin huonovointiseksi. Muut vitsailivat, että olenko raskaana ja jatkoin vitsailua sanomalla, että jos olisin, olisi raskaus jo pitkällä. Jonkin aikaa se oli töissä jatkuva vitsin aihe.

Suurin piirtein seitsemännen tai kahdeksannen kuukauden kohdalla Sally oli kärsinyt kovista selkäkivuista. Hän ajatteli niiden johtuvan siitä, että töissä hän nosteli painavia tavaroita ja oluttynnyreitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Viikko ennen synnytystä Sally oli lomalla Puolassa ystävien kanssa. Loman aikana hänen kävelyvauhtinsa hidastui, mutta hän ei ajatellut missään vaiheessa olevansa raskaana. 

– Kaikkeen oli selitys. Ei ollut mitään tavallisesta poikkeaavaa.

Lapsen isä otti uutisen hyvin vastaan

Sally ilmoitti asiasta Gaben isälle. Heidän seurustelusuhteensa päättyi heinäkuussa 2019.

Mies oli Sally tukena, vaikka he eivät enää olleet yhdessä.

Ensimmäisiin muutamaan kuukauteen isä ei päässyt tapaamaan vauvaa koronavirusrajoitusten vuoksi. Kun Sally pääsi sairaalasta, Britanniassa koitti koronasulku.

Sally kertoi uutisen ystävilleen. Moni luuli hänen ensin vitsailevan. Uteliaat kaverit tulivat tervehtimään tuoretta äitiä ikkunan taakse.

Elämä muuttui, mutta hyvällä tavalla

Sallyn elämä muuttui lapsen saannin myötä. Hän kertoo äidiksi tulemisen olleen parasta, mitä hänelle on ikinä tapahtunut.

– Heti kun sain hänet syliini, rakastuin häneen täysin.

Katso myös: Tietämättään raskaana olleen naisen synnytys käynnistyi kesken Havaijin lennon!

Nainen oli tietämättään 29. Viikolla raskaana – synnytys käynnistyi kesken lennon Havaijille 0:45

Lue myös:

    Uusimmat