Mainos

Raskaana oleva vaimo odottaa miestään kotiin – kadonneessa sukellusveneessä myös Argentiinan ensimmäinen naisupseeri

Argentiinassa jatkuvat kiivaat etsinnät keskiviikkona kadonneen sukellusveneen löytämiseksi. 44 ihmistä kuljettavasta sukellusveneestä on saatu viimein merkkejä: se on lähettänyt yhteensä seitsemän hätäsignaalia.

Eilen havaitut hätäsignaalit olivat kestoltaan 4–36 sekuntia. Niiden lähtöpaikkaa ei kuitenkaan onnistuttu jäljittämään, kertoo la Nación-lehti. Apuun on nyt pyydetty yhdysvaltalaisyritys, joka on erikoistunut satelliittipuheluihin. 

Yksi upseereista on nainen

Sukellusveneessä on 44 hengen miehistö. Yksi heistä on Argentiinan ensimmäinen naispuolinen sukellusveneupseeri, 35-vuotias Eliana Krawczyk. Hän on myös ensimmäinen naispuolinen laivastoupseeri koko Latinalaisessa Amerikassa.

Sukellusvenen päällystöön kuuluva Krawczyk on 35-vuotias ja palvelee aluksella ensimmäistä vuottaan. Insinööriopinnot aloittanut nainen kertoo vaihtaneensa alaa  nähtyään internetissä laivaston värväysvideon. Laivastoon hän värväytyi vuonna 2003. 

Monilla miehistön jäsenillä on perhe ja lapsia. Yksi esimerkki on alempaan päällystöön kuuluva Mario Toconás, joka on palvellut laivastossa jo 13 vuotta, ja jonka vaimon odottaa parhaillaan perheen toista lasta.

47-vuotiaalle kuuluvalle aliupseeri Javier Gallardolle tämän piti olla viimeinen matka sukellusveneellä. Perheellisen miehen on ollut määrä siirtyä laivaston hallinnolliselle puolelle, kertoo miehen ystävä la Naciónin haastattelussa.

Omaiset huolissaan

Laivan miehistöön muuluu myös Alejandro Tagliapiedra, jonka isä on julkaissut Facebookissa päivityksen, jossa hän kertoo olevansa hyvin huolissaan esikoispojastaan.

– Olen suunnattoman ahdistunut. Haluan vain, että hänet löydetään elossa ja terveenä, isä kirjoittaa.

Miehistön omaisia on kerääntynyt Mar de Platassa sijaitsevaan tukikohtaan odottamaan tietoja etsintöjen etenemisestä ja rakkaimpiensa löytymistä.

– Ajan kuluminen on yhtä kärsimystä, tunteet ovat aivan sekaisin. On hermostusta, hiljaisuutta, katseita, tilannetta kuvaili sukellusveneen koneenkäyttäjän Hernán Rodríguezin vaimo Marcela González tiedotusvälineille.

– Olemme epätoivoisia ja pelkäämme, mutta uskomme ja toivomme heidän vielä palaavan, nainen sanoi.

Hengellistä tukea omaiset ovat saaneet katolisen kirkon korkeimmalta taholta. Argentiinalaista syntyperää oleva paavi Franscisco kertoo rukoilleensa miehistön puolesta jo kahdesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.