Mainos

Syttyikö sukellusveneessä tulipalo? 44 hengen miehistön kohtalo pelottaa omaisia: "Emme tiedä mitään, olemme epätoivoisia"

Argentiinassa on käynnissä massiiviset etsinnät jo kolmatta vuorokautta kateissa olevan sukellusveneen löytämiseksi. Sukellusvene ja sen 44 hengen miehistö katosivat keskiviikkona. Radioyhteys alukseen menetettiin, kun se oli noin 400 kilometrin päässä Etelä-Argentiinassa sijaitsevan Patagonian rannikolta.

Argentiinan laivaston kiihkeästi etsimä Ara San Juan on yksi kolmesta Argentiinan laivaston sukellusveneestä. Apuaan ovat tarjoneet myös Yhdysvallat, Iso-Britannia, Etelä-Afrikka, Brasilia, Chile, Peru ja Uruguay, kertoo muun muassa El País.

Argentiinan laivaston edustajan mukaan sukellusveneen ei kuitenkaan uskota uponeen, vaan todennäköisimpänä selityksenä sen katoamiselle pidetään viestintäyhteyden katkeamista tuntemattomasta syystä.

Joidenkin argentiinalaisten tiedotusvälineiden mukaan dieselkäyttöisenaluksen 960 akuissa olisi syttynyt tulipalo, mutta tämä on versio, jota laivasto ei vahvista.

Sukellusveneen etsintäalue on hyvin laaja, ja siitä on nyt haravoitu noin 20 prosenttia.

Argentiinan presidentin Mauricio Macrin mukaan aluksen miehistön perheisiin ollaan oltu yhteydessä. Hänen mukaan sukellusveneen löytämiseksi "tehdään kaikki mahdollinen".

Joidenkin miehistön jäsenten perheenjäseniä on jo alkanut kerääntyä laivaston tukikohtaan, joka on sukellusveneen määränpää.

– Me perheenjäsenet emme tiedä mitään, olemme epätoivoisia, sanoi aluksen kokin sisko Brisas de Mar del Platan haastattelussa.

Saksalaisvalmisteinen Ara san Juan on 65-metrinen TR-1700-luokan sukellusvene , joka otettiin käyttöön vuonna 1985. Se remontoitiin täydellisesti vuosina 2007-2014. Se on 65-metrinen TR-1700-luokan sukellusvene.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.