Rasistinen viesti pienkoneen perässä järkytti kesken Manchester Cityn ottelun – "Täysin kuvottavaa"

Jalkapallojoukkue Manchester City murskasi Burnleyn kotikentällään 5–0 Valioliigassa maanantaina. Ottelutapahtumaa synkensi rasistinen tempaus.   

Ottelun yllä lennätettiin pienkoneella banneria, jossa luki White Lives Matter Burnley, eli valkoisilla hengillä on väliä Burnley. Iskulausetta käyttävät valkoisen ylivallan kannattajat. Valioliigan otteluissa pelaajien selissä luki 12 ottelun ajan Black Lives Matter eli mustilla hengillä on väliä. Se on ollut ympäri maailmaa rasismia vastustavien protestien iskulause.

Burnley sanoi tiedotteessa, että loukkaavasta bannerista vastuussa olevat eivät ole tervetulleita joukkueen stadionille.

– Pyydämme varauksettomasti anteeksi Valioliigalta, Manchester Cityltä ja kaikilta, jotka edistävät Black Lives Matter -asiaa, joukkue sanoi tiedotteessa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Englannin maajoukkueen ja Man Cityn entinen pelajaa Micah Richards masentui tempauksesta. 

– Olemme edenneet asiassa viime viikkoina, joten tämä satuttaa. Olen sananvapauden kannalla, mutta nyt kun asiat ovat menossa parempaan suuntaan, pieni ihmisjoukko haluaa pilata kaiken, Richards kommentoi Sky Sportsille.  

– Ongelma on syvemmällä kuin tämä lentokone. Haluan päästä ongelman ytimeen ja saada aikaan oikean muutoksen, koska tämä oli täysin kuvottavaa, Richards jatkoi. 

Myös Burnleyn joukkueen kapteeni Ben Mee tuomitsi tapauksen. 

– Olen häpeissäni ja hämilläni siitä, että pieni osa faneistamme päätti esitellä tuota stadionin ympärillä. Näiden ihmisten on siirryttävä 2000-luvulle ja koulutettava itseään. Tuo ei edusta meitä, tätä seuraa, sen pelaajia eikä suurinta osaa sen faneista, Mee totesi. 

Liverpooliin juhlat saavat odottaa

Voitollaan City lykkäsi jälleen Liverpoolin mahdollisuutta varmistaa itselleen liigamestarin titteli seuraavassa ottelussa. Liverpool johtaa Valioliigaa 20 pisteellä, kun se ja toisena oleva City ovat molemmat pelanneet saman verran otteluita.

Burnley-ottelussa Cityn ensimmäisestä maalista vastasi Phil Foden, joka sai pallon verkkoon myös 63. minuutilla. Riyad Mahrez onnistui 43. minuutilla ja ensimmäisen puoliajan lisäajalla rangaistuspotkusta. David Silva teki joukkueen neljännen maalin toisen puoliajan alussa.

Burnley on liigassa sijalla 11.

Otsikon lainausta muokattu ja juttuun lisätty Ben Meen sekä Micah Richardsin kommentteja klo 6.40. 

Lue myös:

    Uusimmat