Mainos

Räsänen: Suomen tilanteesta saadaan kokonaiskuva

Sisäministeriön turvallisuusasioiden johtoryhmä kokoontuu aamulla Oslon tapahtumien vuoksi.

Tuoreen sisäministerin Päivi Räsäsen (kd) mukaan kokouksessa tehdään ensiarvio siitä, aiheuttavatko Norjan väkivallanteot tarvetta toimille Suomessa.

– Siellä on mukana esimerkiksi poliisin edustajia ja pelastusalan asiantuntijoita. Tarkoituksena on saada kokonaiskuva. Saamme kenties semmoista tietoa, jota ei julkisuudessa muuten saataisi, Räsänen kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Asialistalla ovat muun muassa kokoontumisten ja kokousten turvajärjestelyt sekä aselainsäädäntö.

Lomien vuoksi kokous järjestetään sijaisvoimin. Sijaiskokoonpano tekee tilannearvion varsinaiselle johtoryhmälle, joka kokoontuu 10. elokuuta.

Räsäsen mukaan kokousta ei ollut tarpeen järjestää vielä viikonloppuna, sillä joukkotuho ei kohdistunut suoraan Suomeen. Räsänen on käynyt asian tiimoilta kuitenkin keskustelua valtionjohdon kanssa.

"Järkyttävä tapaus"

Räsäsen mukaan Norjan joukkotuho on järkyttävä tapaus. Hänen mukaansa aselakia ei tarvitse ainakaan vielä kiristää, vaan Norjan tilannetta on analysoitava rauhassa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) kertoi eilen Huomenta Suomessa, etteivät aseet kuulu suomalaiskoteihin. Tuomiojan mielestä aseet tulisi säilyttää metsästys- ja ampumaseurojen tiloissa. Räsänen ei tälle ajatukselle lämpene.

– Aseita on säilytettävä kotona lukituissa asekaapeissa. Jos aseet ovat kootuissa tiloissa, se voisi jopa lisätä varkauksien määriä. Olisihan se houkuttelevaa varkaalle, kun iso osa aseita on koottu yhteen, Räsänen tähdentää.

Katso Päivi Räsäsen haastattelu: (Huomenta Suomi 26.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.