Mainos

Raportti suomii USA:ta kidutustapausten tutkinnan laiminlyönneistä

Tuoreen ihmisoikeusraportin mukaan Yhdysvaltain viranomaiset ovat syyllistyneet viime vuosina yli 330:een vankien kidutustapaukseen muun muassa Irakissa ja Guantanamossa.

Ihmisoikeusjärjestöt syyttävät Yhdysvaltoja haluttomuudesta tutkia vankien kidutuksia Irakissa, Afganistanissa ja Guantanamon sotilastukikohdassa.

Ihmisoikeusjärjestöt Human Rights Watch ja Human Rights First ovat julkaisseet raportin vankien kidutuksista yhdessä New Yorkin yliopiston kanssa. Ihmisoikeusraportissa laskettiin vuoden 2001 jälkeen yli 330 tapausta, joissa Yhdysvaltain viranomaiset olivat kiduttaneet, pahoinpidelleet tai tappaneet pidätetyn.

Tapauksissa oli mukana yli 600 viranomaista ja yli 460 vankia, mutta vain 40 viranomaista on tuomittu teoistaan vankilaan. Lisäksi monet tapauksista oli jätetty kokonaan tutkimatta tai tutkinta oli päättynyt ennenaikaisesti.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on vastannut raporttiin muistuttamalla, ettei yksikään 12 laajasta tutkimuksesta ole osoittanut, että viranomaiset olisivat määränneet tai hyväksyneet vankien hyväksikäytön.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.