Räpäytitkö silmiäsi kuvassa? Facebookin tekoäly osaa nyt korjata tilanteen – tulos pelottavan aito

2:16

Facebookin tutkijoiden kehittämä tekoäly osaa luoda niin aidonoloiset ihmissilmät, ettei niitä erota tavallisista silmistä.

Videolla Ilona Ylikorpi kertoo MTV Digin haastattelussa, missä menee vanhempien some-kyttäämisen ja normaalin huolehtimisen raja.

Oletko ihminen, jonka silmät tuntuvat olevan kiinni jokaisessa ryhmäkuvassa? Facebook haluaa nyt pelastaa silmienräpäytyksen pilaamat kuvat. Somejättiläisten tutkijoiden kehittämä tekoäly osaa nyt muokata kuvassa olevan henkilön silmät auki.

koehenkilöt uskoivat silmät aidoiksi

Testissä käytettiin kahta erilaista oppivaa järjestelmää: toinen opetteli, ovatko kuvassa olevat ihmissilmät oikeat, ja toinen yritti hämmentää ensimmäistä järjestelmää rakentamalla mahdollisimman uskottavia, mutta epäaitoja silmiä.

Testissä koehenkilöt uskoivat silmät aidoiksi tai ainakin myönsivät, etteivät ole varmoja, onko ne luotu tietokoneella.

Ongelmia aiheuttavat otsalle valahtaneet hiukset

Vastaavia ohjelmistoja on jo olemassa, mutta ne eivät ole kovin taidokkaita. Facebookin tekoäly sai tutkia kuvia kyseisestä henkilöstä silmät auki, mikä osaltaan paransi tulosta.

Suurin ongelma työkalussa on silmien sovittaminen saumattomasti henkilön ihonväriin, niin, että varjot ja valot toistuvat uskottavasti. Ongelmia aiheuttavat myös esimerkiksi otsalle valahtaneet hiukset tai silmälasit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja