Rantabaari-sarjan tähdet kertovat, miten onnistuvat heittäytymään surullisiin itkukohtauksiin: "Lähtee tietty vaihde päälle"

Millaista on näytellä suosikkisarja Rantabaarissa? 11:26
Johanna Puhakka, Matti Leino ja Sani Aartela kertovat, mitä tuleva Rantabaari-kausi tuo tullessaan

C Moren alkuperäissarja Rantabaari jatkuu uusilla 6. kauden jaksoilla. Sarjaa kuvataan kesäisessä Helsingissä kesäkuusta elokuuhun. 

Rantabaari-sarjan 5. tuotantokausi pyörii parhaillaan MTV Subilla, ja samaan aikaan sarjan tähdet ja muu työryhmä purkittavat kovalla tahdilla ohjelman 6. tuotantokautta.

Rantabaaria tähdittävät Johanna PuhakkaMatti Leino ja Sani Aartela vierailivat sunnuntaina Huomenta Suomi -ohjelmassa kertomassa sarjan tulevasta kaudesta ja sen parissa työskentelemisestä.

Puhakka kuvasi Rantabaari-tuotannon olevan kuin eteenpäin puksuttava juna, jonka tahti on kova ja aikataulut tiukkoja. Hän kuitenkin huomautti, että sarjan parissa työskentelee joukko rautaisia ammattilaisia, jotka ovat tottuneet tekemään töitä hyvinkin tiukalla tahdilla.

– On se haastavaa, mutta siinä on ehkä myös se suola, että tahti on niin kova eikä voi jäädä miettimään, että mitäs nyt, hän sanoi.

– Ja toki, kun on roolihahmo, jota on tehnyt niin paljon ja jonka tuntee niin hyvin, niin tahti tulee myös ehkä helpommin sitä kautta, Leino lisäsi.

Rantabaarissa käsitellään sekä kevyitä aiheita että rankkoja teemoja, ja useat kohtaukset ovat täynnä tunteita, paikoin kyyneleitäkin. Näyttelijäkolmikko kertoi, miten he heittäytyvät tahoillaan surullisiin kohtauksiin. Leinolle keinona toimii parin minuutin rauhoittumishetki. 

– On ihanaa, että tuotannolla on vahva ymmärrys siihen, mitä (surun tai liikutuksen näytteleminen) näyttelijältä vaatii. Helposti saa sanottua, että saanko ihan pienen hetken ja kaikki ymmärtävät sen. Silloin setti rauhoittuu ja ihmiset heittää läpyskää vähän hiljempaa, Leino sanoi.

Aartela puolestaan ammentaa tunteita omista elämänkokemuksistaan.

– Kun alkaa olemaan kilometrejä takana ja tulee kaikenlaista kommellusta elämässä, ikäviäkin asioita ja menetyksiä, niin kyllä se aika helposti sieltä tulee. Silloin lähtee tietty vaihde päälle, eikä mene kauaa, kun mietit pahinta, ja tunteet tulevat aidosti, hän kertoi.

Millaisissa tunnelmissa Puhakan roolihahmo Alissa Nikkinen palaa sarjaan? Miten sää vaikuttaa Rantabaari-kuvauksiin? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta! 

Löydät aikaisemmat Rantabaarin tuotantokaudet C Moresta.

Artikkelia muokattu 18.8. kello 09.08: Otettu pois viittaukset siitä, että Rantabaarin 6. kausi alkaisi syksyllä. Sarjan uusi julkaisuajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat