Tuija Piepposen esittämä Mirkku lähti Salkkareista – näyttelijä valottaa innokkaana tulevia kuvioitaan: "Siellä kuule mamma painaa!"

Mirkku Mattila saapuu Pihlajakadulle 1:15
Tällaisissa tunnelmissa Mirkku saapui Pihlajakadulle ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen.

Tuija Piepponen poistui Salatut elämät -sarjasta.

Näyttelijä Tuija Piepponen ja tämän esittämä Mirja "Mirkku" Mattila poistuivat eilen tiistaina esitetyssä jaksossa Salatut elämät -sarjasta.

Mirkku saapui tammikuussa Pihlajakadulle yli vuosikymmenen tauon jälkeen. Edellisen kerran hahmo nähtiin ruudussa vuonna 2009, kun ravintola Kentauri räjähti kesken Sallan ja Ismon hääjuhlien. Tälläkin kertaa Mirkun vierailu liittyi hänen tyttäreensä Sallaan.

Mirkku viihtyi Pihlajakadulla muutaman kuukauden, jonka aikana hän asusteli muun muassa Sallan ja Karin sekä Ismon ja Kallen luona. Nyt hahmon on kuitenkin tullut aika palata Pihlajakadun sykkeestä takaisin kotiin.

Piepponen kertoo MTV Uutisille jättävänsä sarjan haikein tunnelmin.

– Mutta näyttelijänä tällaisiin on tottunut, kun kesäteatterissakin aina sesonki loppuu tai joku näytelmä niin sanotusti haudataan, niin aina siinä on semmoista tiettyä haikeutta, hän sanoo.

– Eli kovin haikeissa (tunnelmissa), mutta olen iloinen ja kiitollinen siitä, että tätä on ollut helkatin kivaa tehdä, hän nauraa.

Piepponen kokee, että Salatut elämät -sarjan käsikirjoittajat ovat tehneet hänen hahmolleen mielenkiintoisia ja moniulotteisia kohtauksia, joihin heijastuu monenlaisia tunteita.

Hauskana muistona näyttelijän mieleen on piirtynyt muutaman kuukauden takainen kohtaus, jossa Mirkku ja Salla vetivät kännit ja sopivat viinipäissään, että Mirkku toimii tyttärensä kaasona.

Vastapainoksi hauskalle kohtaukselle Piepponen puolestaan mainitsee kohtauksen, jossa Mirkun aviomies Markku ilmoitti kaksikon avioliiton olevan lopullisesti ohi.

– (Mirkkukin) vielä toivoi jotenkin, että olisi voinut vielä jatkaa, mutta toinen osapuoli oli eri mieltä. Sen näytteleminen oli sydämeenkäyvää, Piepponen sanoo.

Piepponen sanoo toivovansa, että voisi vielä tulevaisuudessa palata Mirkun rooliin. Jos kutsu kävisi, hän saapuisi suosikkisarjaan "hyppien keikkuen".

– Minä tykkään työn teosta. Sehän on aina pois siivouksesta ja muusta tällaisesta, hän nauraa.

Salkkareista lähteminen ei suinkaan tarkoita sitä, että Piepposen kalenteri olisi tyhjää täynnä. Kuluva kevät on pitänyt sisällään muun muassa livetapahtumia, joihin Mummodiskon MC:nä toimiva Piepponen osallistui.

– Perskule painetaan niin että kannat savuaa ja pyörätuolit viuhuu menemään! hän kuvaa.

Tiedossa on myös eräs tuleva projekti, josta Piepponen on äärimmäisen innoissaan. Hän nimittäin tähdittää tulevana kesänä Kuopion Rauhalahden kesäteatterin ROCK´N ROLLATORS -musiikkikomediaa.

– Jes! Siellä kuule mamma painaa! hän iloitsee.

Alla olevalla videolla Tuija Piepponen kertoo tilanteesta, jossa hän meni komentamaan ikkunansa alla möykkääviä nuoria – reaktio huvitti näyttelijää: "Hei, Sallan äiti!"

Salkkarit-tähti Tuija Piepponen meni komentamaan ikkunansa alla möykkääviä nuoria – reaktio huvitti näyttelijää: ”Hei, Sallan äiti!” 1:14

Salatut elämät arkisin klo 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla! Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat