Mainos

Ranskassa jälleen protestipäivä

Opiskelijat ja ay-väki lähtevät jälleen kaduille vastustamaan kiisteltyä työlakia. Lain hyväksyneen presidentti Jacques Chiracin puolueen uskotaan olevan valmis tekemään merkittäviä lisämuutoksia lakiin.

Ranskan opiskelija- ja ammattiliitot aikovat järjestää tänään uuden protestipäivän nuoria koskevaa työlakia vastaan. Satojentuhansien ranskalaisten uskotaan jälleen osallistuvan lakkoiluun ja mielenilmauksiin.

Myös maantie- ja lentoliikenteeseen on tulossa myöhästymisiä ja katkoja.

Ranskan presidentin Jacques Chiracin keskustaoikeistolainen UMP-puolue ilmoitti eilen haluavansa pikaisesti neuvotella nuorten työlakia vastustavien ammattiliittojen ja opiskelijoiden kanssa.

UMP:n neuvottelutarjousta pidettiin merkkinä siitä, että puolue olisi valmis tekemään merkittäviä lisämuutoksia lakiin, jota vastaan ranskalaiset osoittavat jälleen huomenna mieltään.

- Haluamme avointa keskustelua, jossa ei vältetä mitään aiheita ja jolla ei ole ennakkoehtoja, UMP:n tiedottaja sanoi tiedotustilaisuudessa.

Ensimmäinen työsopimus -lain tarkoituksena on rohkaista työnantajia ottamaan työhön alle 26-vuotiaita. Chirac hyväksyi lain allekirjoituksellaan, mutta lyhensi koeaikaa kahdesta vuodesta vuoteen ja antoi työntekijälle oikeuden tietää irtisanomisen peruste.

Mielipidekyselyjen mukaan kuusi kymmenestä ranskalaisesta katsoo, ettei Chiracin olisi pitänyt hyväksyä lakia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.