Ranskan ykköstähti kasvoi SM-liigassa NHL-pelaajaksi – "Kovalla kädellä opeteltiin"

Ranskan ykköstähti Alexandre Texier kasvoi NHL-pelaajaksi SM-liigassa Sami Kapasen valmennuksessa. Tie raakileesta rapakon taakse on vaatinut kovaa työtä.

22-vuotias Texier pelasi KalPassa kahden kauden ajan vuosina 2017-19. Kuopioon saapui nuori, hyökkääjä, joka oli juuri varattu NHL:ään varaustilaisuuden toisella kierroksella. Edessä oli vielä paljon opittavaa.

Texier pelasi Suomessa Sami Kapasen valmennuksessa. SM-liigassa vietetyt vuodet veivät taiturimaisen hyökkääjän ominaisuuksia niin vahvasti eteenpäin, että Texier pystyi hyppäämään keväällä 2019 SM-liigasta NHL:n pudotuspeleihin.

– Nuorena en koskaan puolustanut, kun taas Suomessa systeemi on selkeä.  Kaikkien pitää puolustaa ennen maalintekoa. Jos haluaa pelata NHL:ssä, pitää osata puolustaa. Sen opin Suomessa, Texier toteaa C Moren haastattelussa.

Suomessa vietetyt vuodet tekivät Texieriin suuren vaikutuksen.

– Minä rakastan Suomea ja heidän jääkiekkoaan. Olin siellä hyvissä käsissä. Opin puhumaan englantia ja pelaamaan oikeaa jääkiekkoa.

Kuinka Sami Kapanen kuvailee Ranskan ykköstähteä ja työtä, joka nosti Texierin NHL-tason pelaajaksi? Katso pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat