Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps ylistää Huuhkajia: "Tällaista on todellisuus korkealla tasolla"

Ranskan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps totesi tuloksen olleen looginen, kun hallitseva maailmanmestari oli ottanut harjoitusottelussa Pariisissa kuokkaan Huuhkajilta luvuin 0–2.

Deschamps sanoi Ranskan esityksen olleen alle odotetun. Hän kehui Suomen lyöneen muun muassa sitoutumisen ja kaksinkamppailuiden saralla likoon sen, mitä tarvittiin. Omiensa suorituksen hän puolestaan summasi jääneen näiltä osin vajaaksi.

Monia runkopelaajiaan lepuuttanut Suomi voitti ottelun A-maajoukkuedebytanttien Marcus Forssin ja Onni Valakarin avausjaksolla viimeistelemillä maaleilla 2–0.

Deschamps puhui vältettävissä olleista osumista, jotka antoivat matalalla blokilla pelanneelle vastustajalle itseluottamusta. 

– Kun aloitat ottelun tällä lailla siipeen ottaen... tällaista se on, todellisuus korkealla tasolla, hän ruoti.

Deschamps näki toisaalta Ranskan kokeman iskun pelaajien kannalta hyvänä.

– En tule vellomaan tässä liikaa. Tulos on looginen. Otimme hyvän oppitunnin. Joskus se ei satu.

"Ei selitä kaikkea"

Deschampsia grillattiin pelaajien mielentilasta. Oliko se terässä altavastaajana otteluun lähtenyttä Suomea vastaan?

– Tiedämme kontekstin. Tiedämme, ettei se ollut suotuisa, mutta se ei selitä kaikkea. Tällaista sattuu. Se ei ollut hyvä ilta joukkuetta vastaan, joka pelasi enemmän kuin ystävyysottelua. Se on helppo sanoa jälkikäteen.

Seuraavaksi Ranska kohtaa lauantaina Lissabonissa Kansojen liigan ottelussa Portugalin. Deschamps sanoi, että Ranska tietää Portugalin vahvuuden ja tulee suuntaamaan otteluun toisenlaisessa tilassa kuin Suomea vastaan pelatessaan.

Mainiossa liidossa olleen Suomen seuraava koitos on sunnuntainen Kansojen liigan vierasottelu Bulgariaa vastaan.

Lähde: L’Équipe

Lue myös:

    Uusimmat